Így készíts házi zsíroldót, ami sikálás nélkül, másodpercek alatt ragyogóvá varázsolja a tűzhelyed!Talán nem túlzás azt állítani, hogy minden háziasszony rémálma főzés után, a tűzhely megtisztítása.

Kifut egy kicsit az étel, ráég. Aztán valamiért nem szedjük le rögtön, talán mert rohanunk, vagy egy nagy vendégségre készülünk, és folyamatosan használjuk a tűzhelyet, forró az egész.

Aztán a ráégett dzsuva minden újabb nekifutással még jobban ráég, idővel talán újabb zsírrétegek rakódnak rá, aztán az is ráég – és a vége az, hogy a tűzhely minősíthetetlen állapotba kerül, amihez már hozzányúlni sincs kedvünk.

A boltokban kapható zsíroldók többségével az a baj, hogy hiába kenjük be vele a piszkos felületet, míg így is sokat kell sikálnunk és az esetek többségében foltos, piszkos marad utána.

Szerencsére létezik egy titkos házi zsíroldó, amit ha összekeverünk, pillanatok alatt megkímél minket a piszkos munkától.


Hozzávalók:


5-6 citrom leve

2 evőkanál szódabikarbóna

2  kávés csésze mosogatószer

1 kávés csésze háztartási alkohol


Elkészítés:


Keverjünk össze minden hozzávalót és töltsük át egy szórófejes flakonba. Hagyjuk egy 15 percet állni, majd használhatjuk is,

Permetezzük a piszkos tűzhelyre és egy nedves szivaccsal töröljük tisztára.

Share:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1599) elgondolkodtató (101) érdekességek (1103) fejtörő (67) megható (265) megrázó (67) recept (405) viccek (133)