MOST ÉRKEZETT! FONTOS hírek jöttek a maszkviselésről, aminek senki nem fog örülni!Hét város szennyvizében is nő a koronavírus örökítő anyagának koncentrációja.

Legkésőbb szeptemberben ennél is nagyobb mértékű lesz a növekedés, így hamarosan visszatérhet a beltéri maszkviselés.

Innentől kezdve a koronavírus fertőzöttség folyamatos emelkedése várható – mondta a Magyar Hírlapnak Rusvai Miklós virológus.

„Augusztusban fokozatos esetszám-növekedés lesz tapasztalható, ami az iskolakezdés, a szabadságolási periódus végén tetőzik majd, amikor a közösségi találkozások száma jelentősen megnő” – ez pedig ismét korlátozásokat hozhat, mondta Rusvai.

A hatvan százalék fölött átoltott Nagy-Britannia és Izrael is újabb szabályokat vezetett be, mert emelkedni kezdett a fertőzöttség. A vakcina arra jó, hogy kivédje a súlyos betegséget és az elhalálozást – írja a nuus.

Az első lépés nemsokára a maszkviselés ismételt bevezetése lehet a bevásárlóközpontokban, a tömegközlekedési eszközökön, illetve a zárt helyeken.

A következő az oltottsági igazolvány visszavezetése lenne a zárt téri eseményeken és sporteseményeken, a legutolsó intézkedés pedig a létszámkorlátozás lehet bizonyos eseményeken.


Forrás

Share:
loading...
 

Népszerűek

Címkék

aktuális (1048) elgondolkodtató (31) érdekességek (1020) fejtörő (63) megható (263) megrázó (67) recept (388) viccek (126)