-

Riasztást adott ki az OTP – Aki ilyen SMS-t kap, azonnal törölje!Most sms-ben próbálják kicsalni bűnözők az OTP-s ügyfelek számlaadatait. Ha erről a telefonszámról üzenetet kap, azonnal törölje.

Most sms-el próbálják megtéveszteni az OTP ügyfeleit szélhámosok – adott ki figyelmeztetést a bank. A csalók egy szinte érthetetlen sms-t küldenek az OTP Bank nevében. Az üzenetben egy link is található, ami egy internetbankhoz hasonló felületre visz.

Az sms-ek legtöbbször a következő telefonszámról érkeznek, de ez akár változhat is: +36303444295.

Fontos tudni, hogy az OTP Bank nem küld ilyen tartalmú üzeneteket, érdemes ezeket azonnal törölni.

Ha ön is kap ilyen üzenetet, semmiképp se adjon meg a megnyíló felületen személyes vagy banki adatot, saját érdekében védje ezeket az információit!

Az sms-üzenet szövege:

“OTP: A mai napon uj kedvezmenyezettet adtak hozza. Ha ez nem On vedi fiokjat:” majd egy adathalász honlapra mutató link következik.

A bank honlapján részletes leírást tett közzé arról, hogyan védekezhetnek az ügyfelek az adathalász próbálkozások ellen, amelyek sajnos egyre kifinomultabbak.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2500) elgondolkodtató (160) érdekességek (1254) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (292)

Translate