Tudósok jósolták meg: ezek lehetnek a következő mutáns vírusok – Bill Gates-nek igaza volt!Úgy tűnik, tényleg megvalósulhat az, amire a filantróp milliárdos figyelmeztette az egész világot…

Egyre több tudós próbálja megfejteni, mi jöhet, hogyan alakul a koronavírus evolúciója a következő években.

Az ugyanis szinte biztos már, hogy örökre velünk maradhat.

Vagyis Bill Gates nem mondott butaságot amikor azt mondta, hogy a vírus mutációi nagyon nagy gondot okozhatnak majd a jövőben.

A delta-variáns terjedése miatt a szakértőket egyre jobban foglalkoztatja, hogy a közeljövőben milyen új koronavírus-variánsok jelenthetnek meg.

A tudósok több hipotézist is felvetettek: elképzelhető például az is, hogy az újabb variánsok csak enyhébb betegséget fognak okozni, de az sem lehetetlen, hogy „ítéletnapi variáns” érkezik.

A vírus folyamatosan mutálódik, a legtöb mutáns azonban életképtelen.

Azonban a még be nem oltott emberekben ugyanúgy terjedhetnek mutációk, mint a beoltott, te a vírust terjeszteni képes emberekben. Sőt, ez utóbbiakban szupermutánsok is kialakulhatnak, melyek ellenállnak a vakcináknak.

A feltételezések szerint az új vírusok azért tudnak ilyen hamar mutálódni, mert a fertőzések is sok ideig maradtak meg az emberek szervezetében.

Ez addig fog folytatódni, amíg a világ globálisan el nem éri a 70-80%-os nyájimmunitást.

Elképzelhető: az újabb variánsok csak enyhébb, a náthához hasonló betegséget okoznak majd.

„A vírus célja az, hogy minél több embert megfertőzzön, és ehhez a legjobb stratégia, ha csak kevésbé súlyos betegséget okoz”

– állítják a tudósok.

A delta variáns létezése azonban azt a veszélyt is felveti, hogy egyre durvább és erősebb variánsok fognak kialakulni.

Vagyis a koronavírus egyre halálosabb lesz majd mindenkire.

Ez azért is aggasztó, mert ebből jól látszik, hogy a koronavírussal kiszabadult a szellem Pandóra szelencéjéből.

Ahogyan Bill Gates korábban megjósolta tehát: az emberiség a világjárványok korába lépett.

Vagyis a folyamatos vírus fenyegetettséggel valószínűleg együtt kell majd élnünk.

A szakértők szerint egyelőre még nem lehet megmondani, hogy ezek a variánsok mennyire lesznek veszélyesek, de ennek láttán el kell azon gondolkodni, hogy a jövőben milyen új, veszélyes variánsok fejlődhetnek ki, illetve hogy az emberi testnek mely szerveit tudják majd megtámadni az új vírusok.

Share:
loading...
 

Népszerűek

Címkék

aktuális (1048) elgondolkodtató (31) érdekességek (1020) fejtörő (63) megható (263) megrázó (67) recept (388) viccek (126)