-

Azt hitte egy szempilla ment a szemébe, nem sokkal később megvakultA 27 éves Victoria Maddock úgy gondolta, csupán egy kósza szempilla van a szemében, ám 3 nap múlva arra ébredt, hogy elvesztette a látását. 

A jobb szemére egy ideje homályosan látott, de a tünetet csak szemcseppel kezelte. Amikor már úgy érezte, mintha tejüvegen nézne keresztül, elment egy szemészhez.

Kiderült, hogy Victoria-nak idiocornealis endothelialis (ICE) szindrómája van, amelynek következtében zöldhályog alakult ki nála, habár az jellemzően csak 70 éves kor fölött jelentkezik az embereknél.

Két alkalommal is operációt hajtottak végre, hogy folyadékot csapoljanak le a szeméről, mivel az első beavatkozás nem volt sikeres. 

“Ha csak egy nappal is tovább halogatom az orvost, akkor a jobb szememre teljesen elvesztettem volna a látásomat a megemelkedett nyomás miatt. Még rágondolni is rossz.” – jegyezte meg Victoria.

“Az emberek azt gondolják, hogy a zöldhályog csupán az idősebbek problémája, ám én vagyok az elő példa rá, hogy bármely életkorban előfordulhat.”

“Annyira hálás vagyok, hogy nem halogattam tovább, hanem elmentem egy szakemberhez. A szemem csak pár napja rendetlenkedett, de semmi komolyat nem gondoltam a dolog mögé. Majd az egyik nap felébredtem és a jobb szememmel nem láttam. Mintha letakarták volna valamivel.”

Az orvos azt mondta, hogy nagyon magas a szemében a nyomás és elküldte őt egyenesen a kórházba, ahol ICE szindrómával diagnosztizálták.

“A kezdeti kivizsgálás végén egy csapat orvos vett körbe, akik mind a szememet akarták látni, mivel olyan szokatlan volt, hogy az én koromban valakinek ICE szindrómája legyen.”

A betegségre jellemző az írisz rendellenessége, a szaruhártya duzzanata és a zöldhályog megjelenése.

“Soha az életben nem gondoltam volna, hogy ilyesmi velem megtörténhet. A TV nézéshez és a moziban viselek szemüveget, de ennyi.

Most már ott tartok, hogy én unszolom a családomat és barátaimat, hogy menjenek el és nézessék meg a szemüket, amilyen hamar csak lehet. Az sem számít, ha olyan a látásod, mint a sasé, csak menj!”

Népszerűek

Címkék

aktuális (2162) elgondolkodtató (141) érdekességek (1226) fejtörő (73) megható (279) megrázó (68) recept (446) viccek (141)

Translate