-

Dr Mangó Gabriella: Ha valaki úgy érzi, hogy elkapta a vírust, AZONNAL ezt tegye, és ne várja meg a PCR tesztetNyílt felkérést írt..Nagyon fontos a tartalma!

A covid kezelésénél a legfontosabb kezelés: az IDŐ!!! Véleményem szerint, ahogy felmerül a covid lehetősége, AZONNAL kezelni kell. Nem megvárva a PCR pozitivitást, mert addigra már eltelik 3-4 nap… és lehet, hogy kèső. Ez az egész olyan mint egy lejtőn legurított hordó. Megindul, s megy megy megy… s nem tudjuk milyen stadiumba jut 3-4 nap múlva.

Inkább kétszer kezeljünk fölöslegesen, mint egyszer ne.

Kérlek benneteket, kedves orvoskollégák! Nézzétek meg a statisztikámat, s tegyetek a NE ÁRTS szellemèben lelkiismeretetek, tudásotok szerint! Én mindig is a biztonságra törekedtem.

141 PCR poz. igazolt covidból nálam kórházba került 9 fő, meghalt 7 fő.  Ezt a 7 főt vagy kb 3-4 napos panaszok után kezdtük kezelni, vagy 80 fölöttiek voltak. A legfiatalabb meghalt betegem 69 éves. A kórházba egy 49 eves nő került 4 napra, ő kb 1 hetes panaszok után jelentkezett. És egy 70 fölötti beteg, akit a betegségei miatt vettek fel a 12.napon 95 fölöttti oxygénszaturációval.

Természetesen ez nem a valós covidok száma, hiszen ha vki karanténban volt a párjával  vagy az idős szülők covidosak voltak, akkor nem kértünk pcr tesztet, kezeltünk. 90 alá 1 embernek ment az oxyszatuja, utólag vallotta be, hogy 82 is volt. Ha tehàt őket kb.beszámolom… ha 200 ra kerekítek, inkább kevesebbre becsülök, mint többre.

Ha igaz, amit a kínai járvàny idejen megjelent, hogy 100 betegből 25 kórhàzba kerül… akkor a kb.200 betegből 50 betegemnek kórhàzba kellett volna kerülnie. Ezzel szemben 9 fő!!!

A két körzetemben 2486 fő van bejelentve. Normál felnőtt praxis.

95 alá kerülő oxygénszintekre Pulmicort Turbuhaler 100asat állátottam be, 3×2-puffban.

90 alá nagyon rövid időre kerültek, s ez a kezelés 7-12 napja közé esett. S a 14.nap után szépen javult az ox szint. Eddig 12 mellkasrtg kontrollt és laborkontrollt láttam. Egyiken sincs szövődmény!!

Amivel kezelek:

Azitromycin első nap 2×500 mg, màsodik naptól kb.5.napig 1×500 mg /vírus ellenes hatás+az egyk baci nagyon érzékeny rá, mely segíti a koronavírus sejtbe jutását. + belflórajavitó. — a covid az immunrendszert nyomja le, a bacilusok élik világukat, átveszik a hatalmat, szinte azonnali felülfertőződés!! Időseknek, 70 felett inkább doxycyclin 2×100 mg, ne legyen ritmuszavar.

Aszpirin protect 100 + quamatel 1 hóig— érfal gyulladás, vérrögösödést csinál a covid.

D vitamin 2 hétig 12 ezer NE, utána 2 hétig 6000 NE.

Ha a szatu 95 alá megy: inhalatív szteroid, pl. Pulmicort Turbuhaler, ez ára miatt, ez 2700 ft.

Ebből 49 darabot írtam fel október óta. Tehát ennyi tüdőgyulladás lehetett. Ez kb.egyezik a kínai adatok alapján ennyi betegből kórházba kerülők számával.

Drága Kollégáim! Kérlek benneteket fontoljátok meg a leírtakat. Nincs idő, hely, várni. Az eü emberi kapacitása véges! Tudom a miénk is. De minden élet számít!! S az első napon nem tudjuk ki fog nagyon rossz helyzetbe kerülni addigra mire 3-4-5-6 nap múlva PCR pozitivitása kiderül!

Az emberi élettel szembeni alázat és tisztelet vezet, semmi más.

Vigyázzatok magatokra! Vigyázzatok egymásra!


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2184) elgondolkodtató (142) érdekességek (1231) fejtörő (73) megható (279) megrázó (68) recept (449) viccek (141)

Translate