KÖTELEZŐ MASZKVISELÉS – Ilyen szabályok lépnek életbe október 4-tőlOktóber 4-től mindenkinek kötelező a maszkhasználat a Miskolci egyetemen, ez alól csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező oktatók mentesülnek.

A rektori döntés értelmében október 4-től a Miskolci Egyetem zárt tereiben, a közösségi helyiségekben, mint például a tantermekben, folyosókon, ügyfélfogadási helységekben kötelező a maszkhasználat – olvasható a Miskolci Egyetem Honlapján.

Csupán a védettségi kártyával rendelkező oktatóknak nem kell maszkot viselniük, valamint azoknak az egyetemi munkatársak mentesülnek még a szabály alól, akiknek az irodájában legalább 1,5 méteres távolságtartás biztosított.

Az egyetem épületébe a bejárat mellett kézfertőtlenítők kerültek elhelyezésre, ezek használata szintén kötelező az épületbe való belépéskor.

Az orrot és a szájat befedő maszkot egyébként a menzán és a büfékben is viselni kell, csupán az étkezés idejére szabad levenni, az étkezés befejezése után azonnal vissza kell tenni.


Forrás

Share:
loading...
 

Népszerűek

Címkék

aktuális (1048) elgondolkodtató (31) érdekességek (1020) fejtörő (63) megható (263) megrázó (67) recept (388) viccek (126)