-

MOST ADTÁK KI A FIGYELMEZTETÉST! Sarkvidéki hideg, 20 cm-es hó tart felénk, mutatjuk mikor ér ide!A héten még egészen kellemes időben van részünk, több helyen igazán tavaszias, közel 20 fokos idő várható, azonban ennek ára lesz, sarkvidéki hideg tart felénk.

A hétvégére a fagyos levegő egészen a Balkánig, Görögországig, sőt még akár Olaszországig is lejuthat.

Ez azt jelenti, hogy Európa jelentős hányadát néhány nap alatt, ha csak rövid időre is, de elönti a sarkvidéki eredetű fagyos levegő és az átlaghoz képest 6-10 fokkal hidegebb lehet sokfelé, így nálunk is.

Még a görögöknél is hideg, néhány fokkal fagypont fölötti hajnalok lesznek. Közép-Európában, így hazánkban is (bár hazánk inkább közép és délkelet között van) a hajnalok hidegek lehetnek, akár az első kemény fagyokkal (-5 fok alatt) és a nappalok is hidegek lesznek. Több országban is havazhat, így például nálunk is, bár egyelőre az országos jelentős havazás esélye csekély. Környező országaink magasabb pontjain (800m fölött) nagy mennyiségű hó eshet.

Ettől északabbra téli idő lesz, éjszaka fagyokkal és nappal is 0 fok körüli értékekkel. Emellett csapadékból sem lesz hiány, ami hó formájában hullhat.

Skandinávia és ÉK-Európa hóviharokkal tarkított napokra számíthat, nagy területen hullhat 10-20cm hó, illetve Skandinávia egyes területein, akár 1m is eshet.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2505) elgondolkodtató (160) érdekességek (1254) fejtörő (74) megható (283) megrázó (69) recept (466) viccek (300)

Translate