-

AZONNALI SZIGORÍTÁS Magyarországon! Ezeket kéri az orvosi kamara a kormánytólA MOK szerint a mai adatok alapján, az 565 lélegeztetett beteg az legalább másfélszer, inkább kétszer annyi súlyos állapotú beteget jelent, aki már intenzív ellátásra szorulna – ha lenne számára hely.

Mint írják, a diagnosztizált új fertőzöttek több mint egytizede kórházi felvételre szorul – azaz sokkal több fertőzött lehet, de napi több száz betegfelvétel, a már ápolt betegek számának 10 százalékos napi növekedése is hatalmas szám, óriási terhet ró a mentőszolgálatra és a felvevő kórházakra.

Gőzerővel dolgozva is belefulladnak a betegekbe az Sürgősségi osztályok, újabb és újabb osztályokat alakítanak át és nyitnak meg a COVID ellátáshoz, ide szemészeket, urológusokat, sebészeket és ezen osztályok nővéreit átvezényelve.

A MOK szerint az intenzív osztályok – noha itt is újra újabb és újabb részlegeket nyitnak – telítődnek, mindez nem meglepetés: láttuk a környező országokban az esetszámok drámai növekedését, de itthon a jól induló, ám lelassuló oltáskampányon kívül nem történt érdemi megelőző intézkedés, ezek az osztályok pedig egy ponton túl racionálisan nem bővíthetőek tovább.

Hiába van elég gép, ha a személyzet egyre fogyott az előző járvány óta. Megbetegedtek és meghaltak, kiégtek és kiléptek, megfelelő számú szakszemélyzet nélkül pedig nincs valódi intenzív terápia – tették hozzá.


Ha magyar társadalom nem akar karácsonyra rengeteg halottat, ha ki akarja mutatni megbecsülését az érte küzdő hősök iránt, akkor


- rendezzék az ügyeleti díjazást

- emeljék meg érdemben a szakdolgozói béreket

- kezdjék meg az egészségügy problémáinak érdemi kezelését

- de legfőképpen: lassítsuk le együtt a betegek számának növekedését, a kórházak elözönlését – szólított fel a Magyar Orvosi Kamara.


A MOK szerint ezért a következő szigorításokra lenne szükség:


- legyen kötelező a maszk minden zárt közösségi térben (bevásárlóközpontok, boltok, mozik, színházak, stb.)

- szüntessék be a tömegrendezvényeket

- kössék tartalommal megtöltött védettségi igazolványhoz (megfelelő számú oltás felvétele hat  hónapon belül) vagy friss negatív PCR teszthez a belépést a nem létfontosságú helyekre (szórakozóhelyek, éttermek, színházak, mozik)

- támogassák a távmunkát, home-office-t

- valamint hangsúlyozzák a rendszeres kézmosás és a távolságtartás fontosságát.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2162) elgondolkodtató (141) érdekességek (1226) fejtörő (73) megható (279) megrázó (68) recept (446) viccek (141)

Translate