-

LEÁLLHAT A TÖMEGKÖZLEKEDÉS, HA KÖTELEZŐ LESZ AZ OLTÁS: ULTIMÁTUMOT ADOTT A NÉP A KORMÁNYNAK!Orbán olyan ellenállással találta most szembe magát, amire évtizedek óta nem volt példa…

Ha kötelező lesz az oltás, leállhat a MÁV és a Volánbusz is – mondta a Vasutas Szakszervezet elnöke és a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet elnöke.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi Kormányinfón jelentette be, hogy a cégek és a vállalkozások jogosultak a munkavégzés feltételeként előírni a védőoltást az alkalmazottaik számára

- számolt be róla az Index.

A BKV közleménye szerint jelenleg is egyeztetések zajlanak a témában; a MÁV-csoport, amelyhez a Volánbusz is tartozik, még nem reagált az ATV ezzel kapcsolatos megkeresésére.

A szakszervezetek viszont úgy vélik, ha kötelező lesz a koronavírus elleni védőoltás, ellehetetlenülhet a közösségi közlekedés.

Azok, akik a vonatközlekedésben tevékenyen részt vesznek, ott az oltottság sajnos a legrosszabb aránnyal van

– fogalmazott Meleg János, a Vasutas Szakszervezet elnöke.

A helyzet a Volánnál sem jobb, Dobi István, a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet elnöke szerint óriási a felháborodás a munkavállalók körében a kötelező oltás miatt.

Próbálom őket nyugtatni, hogy még ezt senki nem tette kötelezővé, és ha kötelezővé teszik, akkor kell nekünk dönteni, hogy milyen lépéseket teszünk

– mondta Dobi István.

Aki úgy véli, nem lesz kötelező az oltás, mert nincs tartalék a rendszerben, és ha bevezetnék, akkor leállna a buszközlekedés.

A kormányhatározat értelmében, ha a dolgozó a védőoltást a munkáltató által meghatározott határidőn belül nem veszi fel, akkor fizetés nélküli szabadságra küldhető.

És ha egy éven belül továbbra sem tesz eleget az előírásnak, akkor a jogviszonyát felmentéssel, illetve felmondással azonnali hatállyal megszüntetheti a munkáltatója.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (1989) elgondolkodtató (137) érdekességek (1200) fejtörő (73) megható (276) megrázó (67) recept (439) viccek (135)

Translate