-

MOST ÉRKEZETT! Nem csak a tömegközlekedésben, ITT is kötelező lesz a maszkviselés!Kötelező a maszkviselés november 1-jétől a fővárosi gyógyfürdőkben is.

Az előírás a medencékre, szaunára vagy gőzkabinra nem vonatkozik, de mindenhol máshol hordani kell az orrot és a szájat eltakaró maszkot, mindez tehát összes közösségi, zárt térre, a folyosókra, pénztárakra és az öltözőkre is érvényes – derül ki RTL Híradójából.

Ezt az óvintézkedést a Budapest Gyógyfürdői Zrt. a dolgozóitól már hetek óta kéri a járvány terjedésének megakadályozása érdekében, ám további szigorításokat pedig csak akkor vezetnek be, ha azt a Nemzeti Népegészségügyi Központ előírja.

Rusvai Miklós víruskutató szerint viszont érdemesebb lenne ismét védettségi igazolványhoz kötni a belépést.

Ettől függetlenül a szakértő szerint nem kell tartani a fürdőzéstől és a wellness szolgáltatásoktól, mivel maga az uszoda, a víz nem szerepel fertőzésátvivőként, hiszen a fertőtlenítőadalékok, amelyet az uszoda vízéhez adnak, közömbösítik a kórokozót, továbbá a szauna légterében sem lehet átadni, hiszen azon a hőmérsékleten a koronavírus rendkívül gyorsan elveszti aktivitását.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (1989) elgondolkodtató (137) érdekességek (1200) fejtörő (73) megható (276) megrázó (67) recept (439) viccek (135)

Translate