-

MOST KAPTUK A HÍRT! Újabb szabályok léphetnek életbe, megváltozhat a kötelező védőoltás szabálya!A Népszava azt írta, hogy újabb ponttal gazdagodott a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) közös sztrájkbizottságának követelés-listája.

Az oktatók érdekeit képviselő szakszervezetek szeretnék elérni, hogy a kormány sürgősen vonja vissza az állami intézményekben elrendelt koronavírus elleni kötelező védőoltásról szóló rendelkezését, ahogy azt is, hogy a nem állami intézményekben a kötelező oltás bevezetéséről a munkáltatók határozzanak.

A PSZ és a PDSZ képviselői szerdán három és fél órán keresztül tárgyaltak az Emberi Erőforrások Minisztériumában, ahol a Népszava állítása szerint azt az ígérték nekik, hogy alaposan megfontolják a kérésüket.

“A kormány jövő hét szerdáig átgondolja a szakszervezetek követelését a kötelező oltás visszavonásáról, és várhatóan egy új javaslatot tesznek majd le az asztalra”

– nyilatkozta a megbeszélést követően Nagy Erzsébet, a PDSZ választmányi tagja.

A szakszervezetek szerint felelőtlenség, hogy a kormány olyan szereplőkre hárítja az oltásokról szóló döntést, akik sem országos, sem területi járványügyi adatokkal, sem megfelelő szaktudással nem rendelkeznek.

A napilap szerint tárgyaltak a pedagógusok bérrendezéséről is, ám Nagy Erzsébet – mint fogalmazott – nem érte őket meglepetés. Ugyanis az Emmi képviselői ugyanazt a javaslatot vettették fel, amit Orbán Viktor miniszterelnök korábban bejelentett: jövőre 10 százalékos béremelést kaphatnak a tanárok, majd 2023-ban jöhet egy komolyabb bérrendezés.

“A szakszervezeti oldal számára ez elfogadhatatlan”– szögezte le a PDSZ képviselője.

Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke hozzátette: olyan tanári fizetésekre van szükség, amelyekből meg is lehet élni, és ezért követeléseikből nem fognak engedni.

A sztrájkbizottsági egyeztetések következő fordulója november 10-én lesz.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2433) elgondolkodtató (159) érdekességek (1249) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (254)

Translate