-

A legfinomabb, amit már a boltban sem kapsz: a hagyományos konzum szaloncukor RECEPT!Egy karácsony nem lehet igazi karácsony a fáról lógó szaloncukrok nélkül. Manapság hatalmas választék vár a boltok polcain minket, különböző ízek, színek, különlegességek, de nem volt ez mindig így. Gyerekkorunkban a konzum szaloncukor volt a nagybetűs Szaloncukor. Idézzük meg ezt a kedvest ízt, ezt az akkor imádott karácsonyi finomságot és készítsük el házilag a konzum szaloncukrot, mutatjuk a receptet a kedvencünkhöz. Így készítsd el a málnás konzum szaloncukrot házilag!


Hozzávalók a konzum szaloncukorhoz (körülbelül 20 darabhoz)


20 dkg porcukor

1 evőkanál víz

1 evőkanál szörp (ízlés függő, mi málnásat használtunk)

kevés ételfesték (íztől függően, mi pirosat használtunk)

10-15 dkg jó minőségű étcsokoládé a mártáshoz

Hirdetés


 

Konzum szaloncukor elkészítése

Az elkészítés tényleg nem bonyolult annyira, mint elsőre tűnik, csak kövesd a leírtakat, és könnyedén boldogulni fogsz! A porcukrot egy kis lábasba tesszük, meglocsoljuk a kis vízzel és tűzre tesszük, majd kevergetve addig főzzük, amíg egynemű, sűrű massza nem lesz belőle (ez egyébként néhány pillanat). Ha kész ez a massza, akkor hozzáöntjük a szörpöt, és alaposan elkeverjük. Körülbelül 4-5 percig rotyogtatjuk ezt a főzetet, majd lehűtjük, miközben folyamatosan mozgatjuk. Ahogy kevergetjük, úgy hűl és sűrűsödik, ez a letáblázás. Amikor már kéz meleg, gyúrjuk kézzel tovább, míg szépen összeáll, és közben a választott ételfestéket is hozzáöntjük. Ezután formáljunk kis ovális falatkákat, amilyen régen is volt és egy sütőpapírral borított tálcára sorakoztassuk fel őket, majd helyezzük a hűtőbe addig, amíg a csokibevonattal foglalkozunk. A bevonathoz fontos, hogy igazán jó minőségű csokoládét használjunk. Jöhet a temperálás: a csokit felolvasztjuk 40-42 fokra, majd folyamatosan kevergetve lehűtjük 30 fokosra, majd visszamelegítjük 31-32 fokosra, miközben elkészítjük a szaloncukor kis talpacskáit is. Egy kis kanállal veszünk ki a csokiból és egy sütőpapírral bélelt tálcára a falatkáinknak megfelelő méretű csokipacákat kenünk, majd erre rárakjuk a tölteléket és az egészet a hűtőbe hagyjuk megdermedni. Ha a temperálással készen vagyunk, és a félkész kis szaloncukrok megszilárdultak, akkor jöhet a mártogatás, amit egy villa segítségével nagyon egyszerűen el ehet végezni talppal lefelé. A mártás után lekocogtatjuk a csokit és a sütőpapírral bélelt tálcán hagyjuk megszáradni. Száradás után már lehet is csomagolni. Selyempapír a legtöbb  papírboltban beszerezhető.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2294) elgondolkodtató (154) érdekességek (1243) fejtörő (74) megható (281) megrázó (68) recept (461) viccek (176)

Translate