-

MARUZSA ZOLTÁN BELESZÁLLT AZ OLTATLAN PEDAGÓGUSOKBA! OLYAT MONDOTT...“Nem hiszem, hogy össze fog omlani a rendszer…”

A köznevelési államtitkár szerint „nem vagyunk abban a helyzetben, hogy megengedhessük, hogy oltatlan pedagógusok tömegei tanítsanak az iskolákban”.

Nem számít komoly működési problémákra a kormányzat amiatt, hogy a koronavírus-fertőzés elleni védőoltást megtagadó pedagógusokat szabadságra küldik

– mondta a Népszavának a köznevelési államtitkár. Maruzsa Zoltán úgy fogalmazott:

„Nem szeretnék jóslásokba bocsátkozni, de nem hiszem, hogy össze fog omlani a rendszer.

Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy megengedhessük, hogy oltatlan pedagógusok tömegei tanítsanak az iskolákban. (…) Vagy most sikeresen lezárjuk az iskolák megvédésének a folyamatát, és a következő félév is jelenléti oktatással működhet, vagy sokkal több zárásra kerülhet sor a következő hónapokban.”

Az államtitkár hozzátette: azok a pedagógusok, akik a december 15-i határidőig nem oltatták be magukat, még egy felszólítást kapnak arról, hogy 15 napon belül tegyék meg.

Azt még nem tudta megmondani Maruzsa, hogy hányan vannak a tanárok között azok, akik egyértelműen elutasítják az oltást, de az látszik

– magyarázta –, hogy az oltottakon túl növekszik azoknak a száma is, akiknek orvosi igazolásuk van arról, hogy egészségi okokból nem javasolt számukra a vakcina beadása.

Arra nézve pedig nincsenek adataig, hogy hányan vannak azok a pedagógusok, akik már háromszor is beoltatták magukat.

„Nincs pontos statisztikánk, oltottság és nem oltottság kategóriájában gondolkodunk, egyelőre a jogszabályok sem tesznek különbséget a kétszer vagy háromszor oltottak között.”

Azokról, akik azért kaptak védettségi igazolványt, mert megfertőződtek, de kigyógyultak, azt mondta Maruzsa:

„Annak a felmérése, hogy ez milyen védettségi szintet biztosít, mikor volt beteg, hogyan reagált a fertőzésre az érintett, egészségügyi, nem köznevelés-szakmai szempontok szerint történik.

Ha ezt az orvos igazolja, akkor mentesítheti a kötelezettség alól az érintett pedagógust.”

Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2505) elgondolkodtató (160) érdekességek (1254) fejtörő (74) megható (283) megrázó (69) recept (466) viccek (300)

Translate