-

A Pfizer bejelentette, hogy “vége a járványnak”. Ezek szerint visszatérhetünk a normális kerékvágásba?A Pfizer bejelentette, hogy “vége a járványnak”. Senki sem számíthatott arra, hogy a COVID-19 elleni küzdelem így ér véget. Az oltóanyag-gyártó megosztott egy hírt, mely minden bizonnyal emberek millióinak fog tetszeni szerte a világon. Ezek szerint hamarosan visszatérhetünk a normális kerékvágásba.

A koronavírus-járvány kezdetétől fogva nem lehetett tudni, hogy meddig tart majd mindez. Meddig kell szembenéznünk a korlátozásokkal járó nehézségekkel. Gyakran hallottunk olyan jóslatokat, melyek szerint a küzdelem körülbelül 4 évet vesz igénybe. Egyes “tisztánlátók” szerint a járvány addig kísér minket, míg a vezetők úgy gondolják. Arra senki nem számított, hogy a járvány negyedik hullámának közepén a Pfizer ilyen optimista hírekkel fog szolgálni. Az oltóanyag-gyártó úgy véli, hogy hamarosan visszatérhetünk a járvány előtti élethez.

A cég vezetője, Albert Bourla véleménye szerint a következő évben esélyünk van győzni a koronavírus felett. Ez persze nem jelenti azt, hogy a vírus teljesen megszűnik. A kórokozó új mutációira továbbra is számítani kell. Ennek ellenére az oltás miatt csökken a terjedése.

Osztom azt a nézetet, hogy egy éven belül visszatérhetünk a normális élethez. Azonban nem hiszem, hogy a változatok és mutációk megállnak, nem gondolom, hogy az oltás teljes mértékben megszűnik.

A virológusok kicsit másképp látják a helyzetet. Szerintük még kell egy jó év még a győzelemhez.

Korábban a Moderna főnöke, Stephane Bancel is hasonló véleményen volt a koronavírus-járvány kialakulásáról. Azt mondta, hogy a járvány elleni győzelem több hónapot is igénybe vehet.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2523) elgondolkodtató (161) érdekességek (1256) fejtörő (74) megható (284) megrázó (69) recept (466) viccek (308)

Translate