-

Egymásnak adják a kilincset. Sokkal többen akarnak az erdélyi magyarok közül most szavazni, mint négy évvel ezelőtt. Nem nehéz kitalálni, hogy kire…Nagy érdeklődés övezi az anyaországi országgyűlési választást a magyar állampolgársággal is rendelkező erdélyi magyarok körében, akik közül sokan juttatják el levélszavazatukat a főkonzulátusokra, valamint a partnerszervezetekhez. Eddig összesen több mint 100 ezren adták le, küldték el a levélszavazatukat.

Nagyobb érdeklődést tapasztalni az idei magyarországi parlamenti megmérettetés iránt, mint négy évvel ezelőtt, sok olyan választópolgár adja le most a szavazatát, aki idén először regisztrált, és első alkalommal vesz részt magyarországi választáson – tudta meg a Krónika Magyarország kolozsvári főkonzulátusától.

A diplomáciai kirendeltség tájékoztatása szerint a magyar kormány partnerszervezetei – az EMNT demokrácia-központjai és az RMDSZ Eurotrans Alapítványa – intenzíven dolgoznak, segítik a szavazatok begyűjtését, leadását, írja az itthon.ma

Népszerűek

Címkék

aktuális (2184) elgondolkodtató (142) érdekességek (1231) fejtörő (73) megható (279) megrázó (68) recept (449) viccek (141)

Translate