-

Korda György komoly döntést hozott: így fog meghalniAz ország egyik legkedveltebb énekese évekkel ezelőtt találkozott valakivel, akitől megtudta, hol fejezi majd be a földi pályafutását. Gyuri bácsi az értékes információ tudatában, egyszerűen elkerüli a jóslatban leírt helyszínt.

Az énekes elmondta, soha semmire nem mondja, hogy nem létezik, hiszen vele is sok olyan dolog történt, amit nem igazán lehet megmagyarázni.

Biztos vagyok abban, hogy mindenkinek a sorsa előre meg van írva.

Egyszer valaki írt nekem egy dalt erről, az volt a címe, hogy: Valahol minden meg van írva egy végtelen papírra. Ebben én is hiszek – kezdte a Borsnak, s elárulta, asztrológusnál és jósnál sosem járt, a sors mégis úgy hozta, hogy találkozott valakivel, aki nagyban megváltoztatta az életét.

Védőangyal vigyáz rá

– Tizenegy néhány éve, amikor még uszodába jártam és ültem a gőzben, odajött hozzám egy hölgy, akivel szóba elegyedtem és elmondta, ő a világ Spiritiszta Szövetségének az elnöke, Londonból jött Magyarországra egy konferenciára. Meghívtam egy kávéra a szállodánkba és elárulta nekem, látja az aurámat, illetve hogy van egy védőangyalom – mondta az énekes, s hozzátette, a hölgy ezt olyan információkkal is alátámasztotta, ami után semmi kétsége nem volt afelől, hogy ez valóban így van.

– Azt mondta, a védőangyalom egy közeli rokon, egy alacsony hölgy, aki bármerre is járok, vigyáz rám. Tudni kell, hogy az én szüleim elváltak, amikor nyolc éves voltam, édesapám és a két húga nevelt fel engem. A fiatalabbik különösen közel állt a szívemhez, ő 160 cm sem volt és úgy imádott engem, hogy felnőtt koromban is kezet csókolt nekem. Rögtön tudtam, hogy akiről a hölgy beszélt, a nagynéném, Ilonka! Ezt senki sem mondtam, még a legközelebbi ismerőseimnek sem meséltem róla – magyarázta.

Külföldi halált jósoltak neki

Gyuri bácsi ezek után arra is kíváncsi volt, mit tartogat számára a jövő.

– Megkérdeztem tőle, látja-e meddig fogok élni, mire azt felelte: Csak annyit mondok, hogy nem Magyarországon fogja befejezni az életét. Mivel hiszek benne, ezért úgy döntöttem, nem kísértem meg a sorsomat és soha többé nem utazok külföldre – jelentette ki nevetve az ország egyik leghíresebb énekese, aki jó egészségnek örvend és remekül érzi magát a bőrében.

Korda György jó egészségi állapotnak örvend, néhány hónappal ezelőtt a doktornője az orvosi leleteit látva azt mondta, a száz évet is megéli majd

Körbeutazták a világot

Korda György és Balázs Klári a ’80-as évek óta együtt építették fel énekesi karrierjüket, közben többször is körbeutazták a világot. A sok egzotikus kalandot az átkosban csak kevesen engedhették meg maguknak. Korda viszont úgy jár-kelt szabadon a földrészek között évtizedeken át, ahogy csak kevesen. A repülőtérre egészen mostanáig gyakran visszajáró vendégek voltak feleségével.

– Harmincötször voltam az USA-ban, negyvenszer Kanadában, tízszer Ausztráliában, és mindenfelé egész Európában – mondta korábban a zenészlegenda, akinek bár külföldi álomutazásokban már nem lesz része, másik régi szerelmének, a pókernek továbbra is rendszeresen hódol majd.

Klárika és Gyuri bácsi többször is körbeutazták a világot, az énekes azonban már soha többé nem ül repülőre

Csoda mentette meg az életét

Korda György a Borsnak beszámolt egy konkrét esetről, amikor biztos benne, hogy az őrangyala mentette meg az életét.

– Körülbelül 13 évvel ezelőtt éjszaka vezettem haza egy fellépésről. Egy nagy kamion ment előttem és szerettem volna kikerülni, de nem vettem észre, hogy enyhén kanyarodik az út. Beletapostam a gázba, százzal mentem és miután kielőztem, csak akkor vettem észre, hogy velem szemben jön egy teherautó. Olyan közel volt a két jármű egymáshoz, hogy a fények már összeértek. Valaki elkapta a karomat, elrántottam a kormányt balra és átrepültem egy másfél méteres árkon, majd egy kukoricásban landoltam. Az út melletti kilométerkő mellett 10 centiméterre suhant el az autó. Ráadásul a teherautó mögött egy mentő haladt, így azonnal ott volt a segítség – emlékezett vissza.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (1868) elgondolkodtató (122) érdekességek (1164) fejtörő (72) megható (273) megrázó (67) recept (426) viccek (134)

Translate