-

Most kaptuk a hírt! Kiadta az utasítást Putyin!A mai napon Vlagyimir Putyin orosz elnök utasítást adott kormányának, és a Gazprom konszernnek, a földgázszerződéseket és a szállításokat felügyelő állami cégnek, hogy többet ne fogadják el azokat a kifizetéseket, amelyek euróban vagy dollárban érkeznek, kizárólag rubelben lehessen fizetni.

Ez nem jelenti, hogy a továbbiakban nehézkesebbé válnak a szállítások, – biztosított róla a Kreml szóvivője, továbbá egy hetes átmeneti időszakot engedélyeztek az átállásra.Putyin rendelete minden olyan államra vonatkozik, amelyet Oroszország felvett a “barátságtalan államok” listájára.

Ebben benne van valamennyi Európai Uniós tagállam az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Kanada is.

Mivel Magyarország is EU-s tagállam, így vélhetően, barátság, meg maradjunk ki a háborúból és ne a magyarokkal fizettessék meg a háború árát ide vagy oda, elképzelhető, hogy nekünk is rubelben kell fizetni.

Azaz Magyarországnak rubelre lesz szüksége, nem is kevésre, és a többi vásárló országnak is.

A hírre a rubel a március 9-i mélypontról rögtön emelkedni kezdett, máris több mint háromszorosát éri a magyar forintnak, de a háború előtti árfolyamra még mindig nem tudott visszatérni.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2162) elgondolkodtató (141) érdekességek (1226) fejtörő (73) megható (279) megrázó (68) recept (446) viccek (141)

Translate