-

“Tragikus a helyzet…” – Németh Lajos elárulta, milyen lesz az idei tavaszA héten a nappali hőmérséklet elérheti a 20 fokot is, ami azt jelenti, hogy végre élvezhetjük a napsütést, és kezdetét veszi az igazi tavasz. Mindezt Németh Lajos is alátámasztotta.

Pozitív hírekkel is szolgált Németh Lajos, ugyanis a sokáig tartó telet végre felváltja a ragyogó napsütés.

– Erősödik a nappali felmelegedés. Ma már többfelé 20 fok is lehet, igazi tavaszi idő lesz. Mára virradóra viszont Zabarban mínusz 10 fokot mutattak a hőmérők, így nagy a hőingás továbbra is, 20-25 fokos a különbség a hajnali és a kora délutáni hőmérséklet között. Ilyenkor pedig különösen fontos a réteges öltözködés.

Németh Lajos arra is válaszolt, hogy miért nincs eső hazánkban.

“SZINTE TRAGIKUS A HELYZET, DE NEMCSAK MINKET, HANEM EGÉSZ EURÓPÁT EGY HATALMAS, MAGAS NYOMÁSÚ LÉGKÖRI KÉPZŐDMÉNY, AZAZ EGY ANTICIKLON, ÉS A BENNE LÉVŐ SZÁRÍTÓ HATÁSÚ LÉGMOZGÁSOK URALKODNAK”– MONDTA SZOMORKÁSAN NÉMETH LAJOS.;

Vasárnap a reggeli órákban még lehetnek erősebben felhős tájak, majd az érkező fátyol- és képződő gomolyfelhők mellett döntően napos időre számíthatunk. Estére mindenütt kiderül az ég. Az északkeletire forduló szelet elsősorban a Dunától keletre kísérhetik élénk széllökések, de a Bodrogközben erős széllökések is előfordulhatnak, estére mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 21 fok között várható.

Hétfőn napos időre számíthatunk, helyenként több gomolyfelhővel. Nem várható csapadék. A déli, majd a nyugati szelet sokfelé élénk lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet jellemzően -2 és +4 fok között alakul, de a fagyzugos vidékeken hidegebb, vízpartokon, illetve a magasabban fekvő tájakon enyhébb idő is lehet. A maximum-hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű.


Népszerűek

Címkék

aktuális (2184) elgondolkodtató (142) érdekességek (1231) fejtörő (73) megható (279) megrázó (68) recept (449) viccek (141)

Translate