​A Vatikán tudja már, hogy mikor jön a világvége?Amikor a konklávé pápának választotta, Assisi Szent Ferenc iránti tisztelete jeléül a szent keresztnevét vette fel egyházfejedelmi névként.

Ferenc pápa eredeti civil neve is sokat elárul: Francesco di Pietro di Bernardone, ebben pedig szerepel a Péter – Pietro…

Az emberi társadalom napjainkban tapasztalt felgyorsult és sok szempontból válságba került fejlődése, valamint az ezzel összefüggő globális problémák növekvő száma is azt jelzi, hogy a fenntartható jövő valamiféle korszak- vagy még inkább paradigmaváltás nélkül ma már nehezen elképzelhető.

Mindez azonban nem a világ végét, hanem egy új, az eddigiektől eltérő világ megszületését jelenti a szkeptikusok szerint.

Mások viszont úgy vélik, hogy Ferenc pápa lesz az, aki által a nyáj a sötétségbe menetel.

Az egyik első pápa ugyanis, aki nem rendelkezik közvetlenebb európai gyökerekkel, aki szemet huny a közel-keleti keresztényüldözések felett és szorgalmazta a menekültek – főleg iszlám – vallásúak betelepítését Európába, és “segített” Merkelnek a közvélemény érzékenyítésében…


Forrás: avilagtitkai.com

Share:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1599) elgondolkodtató (101) érdekességek (1103) fejtörő (67) megható (265) megrázó (67) recept (405) viccek (133)