-

A hirtelen növekvő áremelkedések egyik legnagyobb vesztese Mészáros Lőrinc. Úgy tűnik neki is össze kell rántani a gatya madzagotA leggazdagabb magyarok vagyonáról ugyan nem vezet valós idejű listát a Forbes, sok gazdasági szereplő becsült vagyonának jelentős részét a tőzsdei érdekeltségeik értéke teszi ki, emiatt nyomon követhető a vagyonok egy részének pillanatnyi alakulása is. A lap megnézte, hogy az orosz-ukrán háború kirobbanása óta mennyit csökkent a leggazdagabbak tőzsdéről származó vagyona, és a következőképpen alakult a sorrend a zuhanás mértékének megfelelően:
Rahimkulov Ruszlán és Timur: 118,7 milliárd forint


Csányi Sándor: 24,6 milliárd forint


Mészáros Lőrinc: 21,6 milliárd forint


Jászai Gellért: 7,9 milliárd forint


Veres Tibor: 4 milliárd forint


Sinkó Ottó és Lakas Péter: 479 millió forint
Ugyan Csányi valamivel többet veszített a háború miatt a tőzsdén, mint Mészáros, azon a listán, amelyen az amerikai Forbes az egymilliárd dollárnál nagyobb vagyonnal rendelkező személyeket tartja számon, az OTP-vezér megelőzte Orbán Viktor barátját. 


Ennek oka, hogy a szingapúri kitettségek miatt Csányi vagyonának jelentős részét nem forintban, hanem euróban, dollárban és szingapúri dollárban számolják, Mészáros dollárra átszámított vagyona pedig szignifikánsabban megcsappant a történelmi mélypontra kerülő forint miatt.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2433) elgondolkodtató (159) érdekességek (1249) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (254)

Translate