-

Az ukránokat megkérdezték , mennyire utálják Orbán Viktort: meglepő eredmény születettAz ukránok szerint a három legelutasítottabb politikus Putyin orosz elnök, Lukasenka fehérorosz elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

A közvélemény-kutatás – amelyet az ukrán Rating készített – arra volt kíváncsi, az Ukrajnán kívüli politikusokat mennyire kedvelik, avagy utasítják el az ukránok.

Putyint a megkérdezettek 98 százaléka, Lukasenkát pedig 95 százaléka tette a legelutasítottabb kategóriába. Orbán Viktort az ukránok 33 százaléka látja teljesen negatív színben.

A megkérdezettek egyötöde viszonyul hozzá inkább negatívan, húsz százalékuk nem ismeri, hét százalék szerint a kérdésre nehéz választ adni. Meglepő viszont, hogy tizenöt százalék ítéli meg inkább pozitívan, míg a megkérdezettek öt százalékának abszolút pozitív a véleménye a magyar kormányfőről.

Elutasítottságban Orbán után rögtön Olaf Scholz német kancellár következik, őt 44 százalék ítéli meg teljesen negatívan.

A kutatás szerint az ukránok a legpozitívabban Andrzej Duda lengyel elnökhöz állnak, őt 92 százalékuk tartja teljes mértékben pozitívnak, Boris Johnson brit miniszterelnök 89 százalékot kapott, akércsak Joe Biden: rá is a megkérdezettek 89 százaléka tekint teljes mértékben pozitívan.

A kutatásban 1200 embert szólaltattak meg telefonon egész Ukrajnából, leszámítva az oroszok által elfoglalt Krím és Donyec-medence lakóit.

Forrás: hvg.hu

Népszerűek

Címkék

aktuális (2294) elgondolkodtató (154) érdekességek (1243) fejtörő (74) megható (281) megrázó (68) recept (461) viccek (176)

Translate