-

Ezt Orbán nem teszi zsebre! Olyat tett amin borzasztóan kiakadtak a nyugdíjasokEzt Orbán nemi tesz zsebre! Borzasztóan kiakadtak a nyugdíjasok: Semmire nem elég a kormány nyugdíjkiegészítése.

Elégedetlenek a nyugdíjas szervezetek a nyugdíjkiegészítés mértékével, attól tartanak, hogy az idősek jelentős részének tovább romlik az életminősége, erről beszélt a Népszavának Hegyesiné Orsós Éva, a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának soros elnöke.

Az idén összesen 13,4 százalékkal emelkedik az időskori ellátások összege, csakhogy a Központi Statisztikai Hivatal szerint augusztusban már 15,6 százalék volt az infláció, ráadásul a pénzromlás folytatódik.

Hegyesiné Orsós Éva szerint ezért nincsen semmi ok a örömre, és az, hogy idén mindössze 13,4 százalékkal nő az ellátások összege, csupán azt jelenti, hogy a kormány alábecsülte az idén várható infláció mértékét.

Emlékeztetett, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter maga beszélt arról, hogy az év végére a 20 százalákot is elérheti az infláció mértéke.

Ezek alapján legalább 6,1 százalékos korrekcióra lett volna szükség novemberben a nyugdíjasok szerint.


Forrás: nepszava.hu

Népszerűek

Címkék

aktuális (2428) elgondolkodtató (159) érdekességek (1249) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (254)

Translate