-

„A családom nem vett külön karácsonyi és születésnapi ajándékot a kisbabámnak, nagyon dühös vagyok rájuk”
A nő dühös volt a családjára, miután egyéves gyereke, aki nem sokkal karácsony előtt született, nem kapott külön karácsonyi és születésnapi ajándékot a családtól.

Azok, akik karácsony környékén ünneplik a születésnapjukat, bizonyára tapasztalhattak már hasonlót. Van, aki ezt egyszerűen a körülmények szerencsétlen alakulásának tekinti, és elfogadja a helyzetet, mások azonban nem érzik igazságosnak, hogy csak egyetlen ajándékot kapjanak a két alkalomra.

Egy édesanya a Mumsnet oldalon osztotta meg történetét, hogy tanácsot kérjen ebben a kérdésben. Elmesélte, hogy második gyereke, aki néhány nappal karácsony előtt tölti be az egy évet, csak egy ajándékot kapott karácsonyra és a születésnapjára a családtagoktól.

Az anyuka attól tart, hogy „ezzel precedenst teremtenek”, és igazságtalannak érzi a helyzetet, különösen mivel elsőszülött gyereke, aki nem karácsony környékén született, mindig külön ajándékot kap, és ez később rosszul eshet kisebb testvérének.

„A héten meglátogattuk a családot, és megejtettük a karácsonyi ajándékozást is. Néhány közeli családtag mindkét gyereknek adott karácsonyi ajándékot, de születésnapi ajándékot vagy üdvözlőlapot nem adtak, egy másik családtag pedig adott ugyan egy külön születésnapi kártyát, de ajándékot nem.

Dühös vagyok a gyerek nevében is. Tudom, hogy még csak egyéves, de ez precedenst teremt, vagy nem? Ésszerűtlen lenne, ha szólnék a rokonoknak? Hogy kellene megfogalmaznom a dolgot?” – kérdezte az édesanya.

A felhasználók siettek megnyugtatni az anyukát, és a legtöbben egyetértettek abban, hogy az évek során, ahogy a gyerek elkezd felnőni, biztosan kap majd külön születésnapi ajándékot is a szeretteitől.

„Én a helyedben őszintén nem aggódnék emiatt. Egy egyévest nem fog érdekelni, és valószínűleg neked sincs szükséged több dologra (ha mégis szeretnél valami konkrétat, az más.)” – írta az egyik hozzászóló.

„Én a helyedben megemlíteném a családnak, hogy ha a gyerek nagyobb lesz, szeretnéd, ha nem feledkeznének meg erről, de egyelőre senkinek sem érdeke, hogy problémát csinálj a semmiből. Kicsinyesnek és mohónak fogsz látszani (jogosan)” – tette hozzá egy másik válaszadó.

Egy másik édesanya pedig saját példájával igyekezett megnyugtatni a nőt.

„A lányom a hónap végén lesz 3 éves, és őszintén szólva nem emlékszem, ki milyen ajándékot adott az első és a második születésnapjára. Őt pedig biztosan nem érdekli. Most már jobban megérti a helyzetet, de még most is korlátozott mennyiségű ajándékra van szüksége mindössze néhány napon belül, ezért a családom többségének azt javasoltam, hogy a születésnapi ajándék inkább valamilyen élmény legyen, hogy ne halmozzuk őt el tárgyakkal” – magyarázta.

„Azt hiszem, egy egyéves, különösen egy második gyerek esetén örülnék, ha nem lenne még több holmi a házban. Valóban szüksége van a gyerekednek még valamire? Megértem, hogy azt akarod, ne érezze azt, hogy kimarad valamiből, de ehhez most még túl kicsi” – tette hozzá egy másik felhasználó is.

Egy újabb hozzászóló pedig arról biztosította az anyukát, hogy túl korai emiatt aggódnia.

„Valószínűleg azért van így, mert még csak egyéves, és nem igazán érti a különbséget. Ha akkor sem változik a helyzet, amikor nagyobb lesz, ráérsz akkor foglalkozni ezzel a problémával” – írta.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2433) elgondolkodtató (159) érdekességek (1249) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (254)

Translate