-

A rajongók összetörtek! Szomorú hír jött Pásztor Erzsiről
Utolsó szinkronszerepére készül Pásztor Erzsi: bevallása szerint 86 évesen nem bírja már a tempót, ráadásul a hallása sem az igazi.

Hallókészülékkel nem akar dolgozni, így aztán a Csengetett, Mylord? Mrs. Liptonját és a Szupernagyi ikonikus magyar hangját nem hallhatják új produkciókban a tévénézők.

A Kossuth-díjas színésznő tavaly szeptemberben árulta el a Blikknek, hogy még most is a megélhetéséért dolgozik, mivel csupán 150 ezer forint a nyugdíja.

Nemrég az Aranytíz Kultúrház előadásán nosztalgiázott a szinkronmunkáiról kollégájával, Tóth Enikővel, és mindenki sajnálatára kijelentette, hogy bár színházakban játszik, szinkronszerepeket már nem vállal, még akkor sem, ha ez fontos bevételt jelentett eddig számára.

A Blikk elérte a művésznőt telefonon, akinek hangján is hallani lehetett, hogy örömét leli a munkában, és elárulta, hogy egy utolsó szinkronszerepre nem tudott nemet mondani.

– Úgy érzem, hogy nekem ez már sok. Délelőtt próbálok, este előadásom van. Most éppen ráértem, és egy régi kedves csapat hívott szinkronba. Elvállaltam. Kivételes eset, de vegyünk úgy, hogy ez meg sem történt! – viccelte el a Jászai Mari-díjas színművésznő, aki még mindig életerős, az idő múlását azonban ő is megérzi

– mondta a művésznő.

Egyik legfoglalkoztatottabb színészét, legjellegzetesebb orgánumát veszíti el a szinkronszakma.

Pásztor Erzsi olyan népszerű karaktereknek kölcsönözte hangját, mint a Klinika Hildegard nővére, vagy a brit szárséf-cukrász Mary Berry. A megannyi mozifilmről nem is beszélve…

– A szinkronszerepek hozzátartoznak az életemhez, a rajongóim sokszor Mrs. Liptonnak hívnak. Vigyázok magamra, így maszkban járok, és a vonaton is megismerték a napokban a hangomat.

Egy hölgy két székkel mögülem odajött autogramot kérni! Aztán már az egész vagon odajött – mesélte az ünnepelt színésznő, aki örömmel gondol vissza a szerepeire.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2523) elgondolkodtató (161) érdekességek (1256) fejtörő (74) megható (284) megrázó (69) recept (466) viccek (308)

Translate