-

Sok helyen betiltották, pedig mindenkinek kötelezővé kéne tenni a fogyasztását 50 éves kor fölött
A hazai étkezési szokásokban mindig is jelentős szerepe volt a máknak, bár a legtöbben még ma sincsenek tisztában azzal, hogy mennyire egészséges!

De miért is olyan nagy szám?

Nemcsak magnéziumból, de növényi zsírsavakból, esszenciális fehérjékből és enzimekből is garmadával találunk benne. Ezenkívül vasat, kalciumot, káliumot és foszfort is jelentős mennyiségben találunk benne.

Rendszeres fogyasztása remek hatással van az emberi szervezetre: hatására lassabban épülnek le a csontok, sőt a ritkult csontszöveteket még újra is építi. Segíthet a vérnyomást normalizálni, és más öregedési folyamatokat is lelassítani.

Telítetlen zsírsavaival segíthet csökkenteni a trombózis és az embólia kialakulásának kockázatát, valamint normalizálni a vér koleszterin szintjét. Amennyiben hajlamosak vagyunk rá, hogy frontváltozáskor görcsöljön a lábunk, ennek a növénynek a fogyasztása ezt megszüntetheti.

Javítja a sebgyógyulást, ráadásul a szellemi teljesítőképességre is jó hatással van.

A népszerű étrend-kiegészítőknek a töredékébe kerül, és hatásfoka sem gyengébb náluk, sőt… Bár az is igaz, hogy hatását csak hosszabb távon fejti ki.


Használhatjuk többek között az alábbi módon:


Darált mákot kis mennyiségű vízzel összekeverünk, ízesítjük mézzel és dunsztosüvegben a hűtőbe helyezzük. Pár hónapig napi 1 evőkanállal fogyasztjuk, később akár ritkíthatjuk is.


Ne fogyasszuk, ha allergiásak vagyunk rá, vagy az orvos olyan étrendet ír elő számunkra, amelyben tiltólistán szerepel. Fentiek információs célt szolgálnak, nem minősülnek orvosi javaslatnak! Diagnózist kizárólag orvos állíthat fel! Betegség esetén fordulj orvoshoz, az orvosi kezelést semmilyen más eljárás nem helyettesítheti! Jó egészséget kívánunk!

Népszerűek

Címkék

aktuális (2523) elgondolkodtató (161) érdekességek (1256) fejtörő (74) megható (284) megrázó (69) recept (466) viccek (308)

Translate