-

Az idős asszony kitagadja gyermekeit, miután meghallotta veszekedésüket a kórházi szobában. Ön szerint helyesen döntött?
Amikor Stephanie meghallotta, hogy a gyermekei az örökségéről vitatkoznak, úgy döntött, hogy megváltoztatja a végrendeletét, hogy segítsen egy másik személynek, akivel a kórházban találkozott. Gyermekei örökre hátat fordítottak édesanyjuknak, de Stephanie meglepő módon már nem volt egyedül.

Stephanie a kórház folyosóit járta, hogy kiszellőztesse a fejét. Egy súlyos angina pectoris után került be, és szeretett embereket látni. Gazdag özvegyasszony volt, és még mindig kapta a néhai férje bestsellereiből származó jogdíjakat. De nem volt a legjobb kapcsolata a gyerekeivel; Ameliával és Markkal.

Amelia Stephanie akarata ellenére ment férjhez. A jelenlegi férje egy igazi aranyásó volt, aki egyáltalán nem szerette Ameliát. De rábeszélte, hogy menjen hozzá, teherbe ejtette, és Stephanie semmit sem tehetett a lányáért, így Amelia időközben soha nem látogatta meg az anyját. Közben Mark állítólag mindig a munkájával volt elfoglalva, de Stephanie gyanította, hogy nem akart a vén anyjával foglalkozni.

Most azonban meglátogatták, és Stephanie eleinte örült, hogy láthatja a gyerekeit. Amelia még az egyik gyerekét is magával hozta, aminek nagyon örült. De öröme nem tartott sokáig.

Néhány órával korábban, amikor Amelia és Mark azt hitte, hogy a lány alszik, a házuk eladásáról és az örökségük felosztásáról kezdtek beszélgetni. Arról sem beszéltek, hogy segítsenek Stephanie-nak, amikor kiengedik a kórházból. Mindketten abban reménykedtek, hogy a nő meghal, és végre megkapják a számláján lévő jelentős összeget.

Most az idősebb nőnek gondolkodnia kellett, és körbejárta a kórházat, míg a gyerekei a szobájában maradtak.

Hirtelen Stephanie megállt. Egy szobában összetéveszthetetlen gyereksírást hallott, és bekukucskált a nyitott ajtón. Egy fiú, aki nem lehetett több tizenegy évesnél, ült a kórházi ágy mellett. Egy alvó nő feküdt ott, és a gyerek sírt.

„Szia – mondta Stephanie halkan, hogy ne ébressze fel a nőt, és tovább lépett a szobába. „Szia, kölyök. Jól vagy?”

„Nem” – válaszolta a fiú, miközben felnézett. „Az anyukám beteg.”

Stephanie közelebb lépett, és megnézte az eszméletlen nőt. „Mi baja van?”

„Nem tudom, de az orvosok azt mondták, hogy kezelésre van szüksége. Azt nem tudjuk kifizetni. Holnap el kell utaznunk” – válaszolta, és könnyes arccal az anyjára nézett.

„Hogy hívnak, fiam?”

„Patrick. Anyukámat pedig Rachelnek hívják” – válaszolta a fiú.

„Én pedig Stephanie vagyok. Tudod, milyen kezelésre van szüksége? Fel tudsz hívni valakit a családodból?” – kérdezte az idősebb nő.

„Nem… nincs más családtagunk. Az anyukám beteg lett, két munkahelyen dolgozik, hogy eltartson minket, és most nem tudom, mit tegyek. Nekem is munkát kell találnom, hogy ezt ki tudjam fizetni, nem igaz? És a lakbért is ki kell fizetnünk.”

„Nem, nem. Te még gyerek vagy. Nem kellene dolgoznod. A te dolgod az, hogy iskolába járj, jó jegyeket szerezz, és jó gyerek legyél, oké? Meglátom, mit tehetek az anyukáddal” – ígérte Stephanie, és miután Patrick bólintott, kiment a szobából.

Valami megmagyarázhatatlan oknál fogva úgy döntött, hogy segít ennek a családnak. A fiú annyira aggódott az anyja miatt, és nem tudott mit tenni. De ő ott volt, mellette. Nem beszélt arról, hogy mit fog tenni a pénzével, ha meghal.

Stephanie elment az ápolási állomásra, és megkérdezte, mennyibe kerül az asszony kezelése. Megkapta az információt, és azonnal felhívta az ügyvédjét. Goldberg úr eljött a kórházi szobájába, és az idős asszony megkérte a gyermekeit, hogy várjanak kint, amíg beszél. A nő azonban nem tudta, hogy kihallgatták őt.

Azt mondta az ügyvédjének, hogy változtassa meg a végrendeletét úgy, hogy mindegyik gyermeke kapjon 5000 eurót, és ne tudja megtámadni. A házát is megkapnák, mert azt már átruházta rájuk, mielőtt meghallotta volna, hogy ilyen érzéketlenül beszélnek róla. De minden mást Rachelre és Patrickra ruházott volna át.

Az egyedülálló anya és a gyermeke halála után megkapná a néhai férje könyveiből származó jogdíjakat és a bankszámlájukon lévő jelentős összegeket. Stephanie azt is elintézte, hogy Goldberg úr új házat keressen nekik. Szeretett volna Rachelnek és Patricknek új otthont adni, de tudta, hogy a gyermekei dühösek lennének, ha megtudnák, mit tett.

Hirtelen mindketten berontottak a szobába, amikor Goldberg úr felírta az összes kívánságukat. „Anya! Mi folyik itt? Nem tagadhatsz ki minket csak így az örökségből! Papa jogdíjai a miénk!” – kiabált Amelia, nem törődve azzal, hogy egy kórházban vannak.

Mark is csatlakozott. „Igen, oda akarod adni a pénzed egy idegen gyereknek, akivel most találkoztál! Ki csinál ilyet?”

„Én. Mert én vagyok ilyen őrült. Soha életetekben nem volt rám szükségetek. Soha nem hívtatok karácsonyra. Soha nem látogattatok meg, miután elköltöztetek, és most itt vagytok. Hallottam, hogy a pénzzel kapcsolatos terveidről beszéltél. Hát, akkor nem fogod megkapni. Van egy 11 éves kisfiú, aki aggódik, hogy dolgoznia kell, hogy kifizethesse az anyja kezelését. Ez a szeretet, és ez nagyon sokat ér!” – kiabálta Stephanie a gyerekeinek.

” Pontosan! El fogjuk adni a házat, és nem állíthattok meg minket!” – kiabált újra Amelia, és kiviharzott a szobából. Mark követte őt, miután csúnyán nézett az anyjára.

„Tökmindegy, Goldberg úr. Folytassuk a terveinket, kérem” – mondta Stephanie nyugodtan, mintha ez a szörnyű jelenet nem is most történt volna. Nemcsak anyagilag, hanem érzelmileg is kitagadta a gyerekeit.

Az ügyvéd átutalta a pénzt, hogy Rachel megkaphassa a kezelését. És szerencsére hamarosan jobban lett. Patrick minden nap mellette volt, és Stephanie lehetőséget kapott arra, hogy megismerkedjen a nővel.

A lakbérfizetés elmulasztása miatt Rachel és Patrick elvesztették a lakásukat, mert szörnyű volt a főbérlőjük. Stephanie azonban épp most vett egy új házat, és segítségre volt szüksége a költözködésben. „Felajánlok neked két szobát a házamban, ha segítesz beköltözni. Ez egy vadonatúj ház” – mondta az idősebb nő.

„Persze, és a lakbért is fizetem” – mondta Rachel, miközben felöltözött, amikor végre kiengedték a kórházból.

„Baromság. Nekem csak a társaságodra van szükségem, de a ház körül nagyszerű lenne a segítség” – viccelődött a nő.

„Áll az alku!” – mondta Rachel, és Patrick rámosolygott a két nőre.

Stephanie soha többé nem látta a gyerekeit, de az egyedülálló anyával és a gyerekével új családot alapított. Élete utolsó éveiben több szeretetet kapott tőlük, mint Ameliától és Marktól valaha is.


Mit tanulhatunk ebből a történetből?

A pénz nem minden. Markot és Ameliát jobban érdekelte a pénz, mint az anyjuk jóléte. Aztán mindent elvesztettek.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2429) elgondolkodtató (159) érdekességek (1249) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (254)

Translate