-

Dobtunk egy hátast! Idén 2000 forint is lehet majd egy sima lángos ára a Balatonon, de a sajtos-tejfölös árát el sem akarjuk hinni
Az áremelkedés elsősorban az energiaárak és az alapanyagok drasztikus emelkedésének köszönhető.

Bár a balatoni büfék többsége még nem nyitott ki, a megkérdezett lángosozók egybehangzó véleménye szerint jelentősen drágul a nyári szezon kihagyhatatlan finomsága a magyar tengernél, derül ki a G7 körképéből.

A portál Alsóőrsön, Keszthelyen, Balatonlellén és a Badacsonyban érdeklődött a lángos árának várható alakulásáról. Utóbbi helyszínen, a már nyitva lévő Badacsony Bisztróban a lángosok jellemzően 25-45 százalék körül drágultak, a sima például a tavalyi 650 forint helyett 950 lett.

Túléltünk két pandémiás meg egy háborús nyarat, de ez lesz a legnehezebb. Mostanra fognak az emberek úgy leereszteni anyagilag, hogy örülünk, ha lejönnek egyáltalán hozzánk

– nyilatkozta a keszthelyi lángosos.

A tavalyi körkép alapján a sima lángos jellemzően 800-1000 forintba került a Balatonnál, a sajtos-tejfölös pedig 1200-1600 forintba. A mostani érdeklődés alapján idén nehezen lehet majd lángost kapni 900 forint alatt, a sajtos-tejfölös ára pedig akár a 2000 forintot is elérheti – az egyik megkérdezettnél már tavaly 1880 volt egy ilyen.

Az áremelkedés elsősorban az energiaárak és az alapanyagok drasztikus emelkedésének köszönhető, de befolyásolhatja a balatoni vendéglátásban évek óta nehézséget okozó munkaerőhiány, és a vendéglátóhelyek bérleti díjának emelkedése is.


Viszont vannak helyek, ahol még ennél is drágább árakra kell számítanunk, ezeken a 2000 forintot is elérheti a sima lángos ára, míg a tejfölösé 2400, a sajtos tejfölösé pedig a 2800 felé közelít majd. És csak lángosról beszélünk. Nincs sör, hal, fagyi mellé, csak lángos. Kérdés ki tudja ezt megengedni majd magának...

Népszerűek

Címkék

aktuális (2433) elgondolkodtató (159) érdekességek (1249) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (254)

Translate