-

Galambos Lajos ügyvédje jelentette be a hírt a trombitásról... na erre nem voltunk felkészülve
Galambos Lajcsi gyógyíthatatlan betegségére hivatkozva halasztást kért, hogy ne kelljen börtönbe vonulnia. Az első behívót még megúszta, február 15-én nem kellett bevonulnia, de azóta első fokon elutasította a bíróság a halasztási kérelmet. Ügyvédjével együtt fellebbeztek, de ettől függetlenül már megkaphatta a második behívót. Egy ideje nagy a csend.

Lajos eltűnt a nyilvánosság elől, telefonját sem veszi fel, ezért megkerestük az egyik ügyvédjét, Dr. Csontos Zsoltot, akit ő hatalmazott fel arra, hogy kommunikáljon a sajtóval. Most azonban ő sem beszél. Mikor megkérdeztük őt, hogy tudomásunk szerint már megvan az új időpont, amikor tényleg be kell bevonulnia a trombitásnak, annyit közölt velünk, erről most nem beszélhet, de nem tagadta.


Furcsán viselkedett

Teljes hírzárlat van arról, hogy mikor kell megjelennie a börtön kapujában. Kollégái, ismerősei szerint már csomagol és napokon belül el kell köszönnie szeretteitől. Nem csoda, ha most óvatosan viselkedik, mert teljes titokban szeretné megkezdeni a szabadságvesztés végrehajtását. Ódzkodik attól, hogy fotósok egész hada várja a börtön kapujában. Ismerősei szerint két hete már furcsán viselkedett, hangszíne is megváltozott és nem összefüggően beszélt, folyamatosan köhögött. Érezni lehetett, hogy valami most hirtelen nagyon megviselte őt lelkileg-fizikailag.


Tudják őt bent kezelni

Úgy tudjuk, hogy az orvosszakértők elkészítették a szakvéleményeket, állást foglaltak a betegséggel kapcsolatban, majd a Büntetés-végrehajtás egészségügyi szolgálat vezetője szintén nyilatkozott a szakértői vélemény tükrében a bíróságnak és ők pedig azt mondták meg, hogy a betegséggel kapcsolatosan a Bv. intézetek a kezeléseket tudják biztosítani.


Be fog vonulni

Csontos ügyvéd is elmondta korábban, hogy az elutasító végzés nem bír halasztó hatállyal.

– Ez azt jelenti, hogy ha Lajcsinak küldenek egy behívót, akkor be kell vonulnia akkor is, ha még a másodfokú döntés nem született meg. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága dönti el, hogy mikor, kit tudnak behívni. Ahogy megkapja ügyfelem az új időpontot, eleget fog tenni a törvényi kötelezettségének – állította korábban.

Népszerűek

Címkék

aktuális (1989) elgondolkodtató (137) érdekességek (1200) fejtörő (73) megható (276) megrázó (67) recept (439) viccek (135)

Translate