-

Ismét nagyon rossz hírt kaptak a magyar nyugdíjasok:
Nagyon rossz hírt kaptak a magyar nyugdíjasok: Mivel a gazdaság teljesítménye a várakozások szerint rosszabbul fog teljesíteni, ez a nyugdíjprémium elmaradását jelenti. Az inflációs várakozások megegyeznek a tavaly év végén közölttel, vagyis 15 és 19,5 százalék között alakulhat idén a fogyasztóiár- index mértéke – erről számol be az mfor.

A nyugdíjasoknak sajnos rossz hír is érkezett: 2023-ban szinte biztosan nem lesz nyugdíjprémium – ez ugyanis akkor jár, ha a gazdasági növekedés nagyobb lesz 3,5%- nál. A várakozások szerint viszont a növekedés mértéke 0 és 1,5 százalék közötti lesz, tehát a juttatás jó eséllyel elmarad. Idén 15 százalékkal emelték a nyugdíjakat, ez a várakozási sáv pedig azt jelenti, hogy amennyiben a várakozás felső sávja egyezik majd meg a tényadattal, akkor az átlagnyugdíj szintjén plusz havi 8000 forinttal nő az ellátás összege. A nyugdíjemelés tehát jó eséllyel meglesz.


Forrás: Pénzcentrum.hu

Népszerűek

Címkék

aktuális (2184) elgondolkodtató (142) érdekességek (1231) fejtörő (73) megható (279) megrázó (68) recept (449) viccek (141)

Translate