-

Puzsér Róbert keményen megmondta a magáét Vágó Istvánnál kapcsolatban a halála utánBár a két médiaszemélyiség között soha nem volt teljes az egyetértés, a szakmai tiszteletet mindig megadták egymásnak. Vágó István tragikus halála a publicistát is megrázta, aki most megható sorokkal vett végső búcsút a DK politikusától.

Ahogy arról beszámoltunk, tragikus hírre kelt az ország szombaton: Vágó István, Magyarország kvízprofesszora váratlanul elhunyt. Puzsér Róbert sokszor adott hangot annak, hogy ő nem feltétlenül ért egyet a „kvízprofesszor” megnevezéssel, most kizárólag a legendás tévés erényeit méltatta:

Vágó István egyedülálló tévés volt. Senki nem akadt rajta kívül a Kádár-kori Magyar Televízió műsorvezetői között, aki a kereskedelmi tévés struktúrában is képernyőn tudott maradni

– kezdte mondanivalóját a Facebook-oldalán Puzsér Róbert.

„Azért lehetett mindkét rendszerben sikeres, mert mindkét világnak polgára volt: éppen olyan szervesen tartozott Rózsa Györgyhöz, Vitray Tamáshoz és Antal Imréhez, ahogy Fábry Sándorhoz, Szellő Istvánhoz és Friderikusz Sándorhoz. Azzal, ahogy a médiajelenléte átívelt a politika 1990-es és a televíziózás 1997-es rendszerváltásán, a kereskedelmi igényű primitivizmus kiüresedésében megőrződött a képernyőn egy minden ízében kulturált jelenlét, hangvétel és gesztusvilág” – fogalmazott.

Személyében egy szimbólum és egy intézmény távozott: szimbóluma annak a kornak, amikor a tévéműsorokat még nem üresfejű, felszínes modellek, hanem az értelem és az érzékenység mélységével rendelkező személyiségek vezették, intézménye annak a magyar televíziózásnak, amelynek még tartalmi igénye volt önmaga és a nézői iránt. Nyugodjék békében

– zárta sorait a publicista.

Népszerűek

Címkék

aktuális (1989) elgondolkodtató (137) érdekességek (1200) fejtörő (73) megható (276) megrázó (67) recept (439) viccek (135)

Translate