-

Galambos Lajos már könnyedén otthon töltheti a nyarat. Nem várt fordulat az ügyben, amit többek zsebében kinyitotta a bicskát
Hosszú jogi csatározások után a veterán trombita-művész, Galambos Lajos, ismertebb nevén Lagzi Lajcsi, számára lehet, hogy némi könnyítés következik. Bár az ország egykor rajongott érte, a színfalak mögött elkövetett bűncselekmények miatt sokak szimpátiáját elvesztette. Februárban kellett volna bevonulnia a kecskeméti börtönbe, de Galambos és ügyvédje a művész egészségi állapotára hivatkozva késleltették a büntetés megkezdését. Ám mint kiderült, április végén végül beköltözött a baracskai börtönbe.

Galambos rögtön megpróbálta saját maga intézni a büntetésének a félbeszakítását, ám kérelmezését azonnal lesöpörték az asztalról. Az intézet azonban a jelek szerint minden tőle telhetőt megtett, és az egészségi panaszok tömkelegével érkező hírességet több napra a börtönkórházba vitették alapos kivizsgálásra. Itt kiderült, hogy Galambos olyan állapotban van, amelynek kezelése a szabadságvesztése alatt is lehetséges a rácson belül.

A legújabb információk szerint immár Galambos ügyvédje is akcióba lendült. A jogi szakember megindította az eljárást, hogy ügyfele krónikus betegként otthonápolási őrizetbe kerülhessen. Ezzel kapcsolatban a hivatalos szerv a következőképpen nyilatkozott: „… azon fogvatartottak számára adhat alternatív lehetőséget a börtön falain kívüli ápolásra, akikről a büntetés-végrehajtási intézet orvosa – szükség esetén szakorvos bevonásával – megállapította, hogy az alapvető szükségleteinek kielégítésére nagyobbrészt vagy teljes mértékben önállóan képtelen, mindennapi életvitelében folyamatos segítségre, ápolásra szorul, és egészségi állapotában meghatározható időn belül érdemi javulás nem várható.”

Ha az eljárás a zenész számára kedvezően alakul, akkor a nyarat már úgymond szabad lábon töltheti. 

Népszerűek

Címkék

aktuális (2576) elgondolkodtató (162) érdekességek (1259) fejtörő (74) megható (285) megrázó (69) recept (466) viccek (317)

Translate