-

Késsel támadt rá a rendőrökre egy járókeretes néni, csak sokkolóval tudták megállítani
Egy 95 éves, demenciában szenvedő nő életveszélyes sérüléseket szenvedett Ausztráliában, miután a rendőrség sokkolót használt ellene egy idősek otthonában, írja a BBC. Az eset hatalmas felháborodást váltott ki a közvéleményben és jogvédő körökben is, akik szerint az intézkedés mértéke teljesen aránytalan volt.

Clare Nowlandet azért hívták ki a rendőröket, mert a nő kést ragadott. “Járókerettel közlekedett. De volt nála egy kés” – mondta Peter Cotter rendőrfőnök-helyettes. Korábbi nyilatkozatuk szerint az asszony egy steak-késsel fenyegetőzött szerdán reggel, amikor kivonultak a helyszínre.

A személyzet képtelen volt úrrá lenni a helyzeten, és a nő lassan közelített a rendőrök felé, ezért látták indokoltnak a sokkoló használatát. Az ügy hatalmas felháborodást váltott ki, az új-dél-walesi rendőrség vizsgálatot indított az eset kapcsán.

Az asszony családtagjai azt állítják, hogy Nowlandet kétszer meg is ütötték, mielőtt elesett, koponyatörést és súlyos agyvérzést szenvedett. Attól tartanak, hogy már soha nem épül fel.

„Hogyan történhetett mindez? Mi indokolta ezt az erődemonstrációt? Teljesen abszurd” – nyilatkozták a családtagok.

Az eset ráirányítja a figyelmet arra, hogy milyen kihívásokkal néznek szembe a rendőrség és az egészségügyi szolgáltatók a demenciában szenvedő, idős emberekkel való interakció során. A vizsgálat eredményétől függően az eset feltehetően hatással lesz az ausztrál rendőrség jövőbeli gyakorlatára és protokolljaira.

Népszerűek

Címkék

aktuális (1989) elgondolkodtató (137) érdekességek (1200) fejtörő (73) megható (276) megrázó (67) recept (439) viccek (135)

Translate