-

Szilágyi István fia milliókat örökölt, ilyen luxust vásárolhat magának a börtönben belőle:
Szilágyi István fia életfogytig tartó büntetését tölti, ám örökségéhez ettől függetlenül joga van.

Most kora tavasszal végre a házat is sikerült elárverezni, s a tartozások levonása után maradt pénz – ami azért pár milliót kitesz – Szilágyi Péterre, a fiúra szállt.

S mivel életfogytig börtönben marad, ezért ott fogja elkölteni is, illetve elvileg eljuttathatná családtagjainak is.

A Blikk nézett utána, hogy megy ez, mi a módja ilyenkor az örökség elköltésének. Az ilyen esetekben az elítélt pénzét letéti számlákon kezelik, amihez az illető korlátozottan jut hozzá. Ezt a számlát nem a bank kezeli, hanem a büntetés-végrehajtás. Ennek bizonyos részét a fogvatartott meghatározott keretek között el tudja költeni, illetve, ha szeretné, a családtagjainak is eljuttathatja. A fogvatartottak a saját szükségleteik kielégítésére a börtönben vásárolhatnak. Ezt úgy kell elképzelni, mintha a börtönben is lenne egy kisbolt. Ami persze nincs, de havonta kétszer az elítéltek az intézeten belül vásárolhatnak. Régebben egy vállalkozó üzemeltette, most a BV Holding tartja fenn ezeket a börtönboltokat. A választék olyan, mint egy kisebb élelmiszerboltban: jellemzően a kávé, cigaretta, édesség, tartós élelmiszerek és konzervek fogynak a legjobban. Alkoholos italokat nem lehet vásárolni.

Ám csak a pénzük egy meghatározott részét költhetik el, ami dolgozó elítéltek esetében a munkadíjuk ötszöröse. Ráadásul a vásárlás mértékét befolyásolja a tárolási kapacitás is. Csak annyi dolgot tud az elítélt megvenni, amit el tud tenni a szekrényében. Ennél többet nem vihet magával a zárkájába, így nagy készleteket felhalmozni senki nem tud. Ezt a fogvatartottak csak spájzolásnak, míg a hivatalos nyelv „kiétkeztetésnek” nevezi.”

Szilágyi István unokája Nándi, elvileg neki is juttathatna pénzt az apja, ám az ő örökségéről már a nagyszülők időben gondoskodtak, ugyanis rá maradt az üdülőtelkük.

No és egy régi Biblia, ami ugyan már kopott, eszmei értéke hatalmas.

Népszerűek

Címkék

aktuális (2576) elgondolkodtató (162) érdekességek (1259) fejtörő (74) megható (285) megrázó (69) recept (466) viccek (317)

Translate