A békebeli Madártej titka! A hab nem esik össze, egyszerűen elkészíthető és elmondhatatlanul finom!A madártej számtalan módon elkészíthető, de ez a variáció nagyon finom és nem is nehéz elkészíteni. A hab is tökéletes, nem esik össze, érdemes kipróbálni, mert ez tényleg bámulatos.

Hozzávalók:

2 liter tej,
csipet só,
16 db tojássárgája,
6 – 8 kanál cukor,
2 tasak vaníliás cukor

A tojáshabhoz:

16 db tojásfehérje,
a tojások fehérjéhez 8 evőkanál cukor,
2 tasak vaníliás cukor,
csipet só

Elkészítés:

2 liter tejet, egy csipet sóval odateszek forralni, közben 16 db. tojást kettéválasztok, a tojás sárgájába teszek 6 kanál kristálycukrot,( ha nagyon édesen szeretitek, akkor 8 kanál cukor) 2 vanília cukrot és habosra verem (kb. 10-15 perc). A tojások fehérjét 8 evőkanál kristálycukorral, 2 vanília cukorral és egy csipet sóval jó keményre felverem.

A felforrt tejbe szaggatom a tojásfehérjét ( kb. 1 perc) , ahogyan forr a tej, úgy megfordul a hab, amit evőkanállal egy kicsit besegítek. Egy nagyobb tálba kiszedem, és mindaddig folytatom, míg az összeset ki nem főzöm.


Ha készen van, akkor a felvert tojássárgájához fokozatosan hozzákeverem a felforrt tejet. Az összekavart tojássárgás tejet visszaöntöm az edénybe és lassú tűzön (tartalékon), állandóan kevergetve kb. 3-4 percig főzök. Ha már sűrűsödik, leveszem a gázról, (mert különben összetúrósodik) kiöntöm egy tálba.

Az edénybe, amibe készítettem a madártejet, óvatosan belerakom a habot is szedőkanállal rálocsolom az összes tojássárgás tejet. Remélem érthetően leírtam, de ha valami nem világos szívesen segítek. 

Jó étvágyat!
Share:

Népszerűek

Címkék

aktuális (808) érdekességek (939) fejtörő (59) megható (248) megrázó (62) recept (376) viccek (122)