20 dolog, amivel illene mindenkinek tisztában lennieManapság már egyre kevesebben vannak tisztában az alapvető, írott és íratlan illemszabályokkal. Ez egy szomorú tendencia, ugyanis ezek határozzák meg az embertásainkkal való kapcsolatunkat. igyekeztünk összegyűjteni olyan etikett szabályokat, amik között vannak viszonylag elterjedtek, és kevésbé elterjedtek is, ám az mindegyikben közös, hogy csakis a hasznunkra vállhatnak, ha ismerjük és használjük őket a mindennpok során.

1. Az étteremben az evőeszközök elhelyezésére is illik figyelni, ugyanis komoly jelentéssel bírnak.
2. Nyilvános helyen nem illik a következő dolgokról beszélgetni: családi viszályok, vallás, pénzügyek, egészségügyi problémák, szerelmi ügyek.

3. Amikor valaki meghív egy másik embert valahová, akkor a meghívónak kell fizetnie az egész számlát. Azoban ha csak azt mondja, hogy: "menjünk el valahová", akkor mindenki a saját fogyasztását fizeti.

4. Soha ne rakd ki a telefonodat az asztalra egy társaságban, ugyanis ezzel azt sugallod, hogy unatkozol, és szíved szerint távoznál.

5. A cipő tisztasága árulkodó egy ember személyiségére nézve, ezért mindig tartsuk tisztán.

6. Amikor egy barátoddal sétálsz, és ő köszön egy szembejövő ismerősének, neked is illik köszönni neki, még ha te nem is ismered az adott személyt.

7. Ha valaki nyilvánosan sérteget téged, nem szabad lesüllyedni az ő szintjére, és visszaszólni. Maradj higgadt, és egyszerűen csak mosolyogva hagyd faképnél az illetőt.

8. Egy férfinak nem illik megfognia egy hölgy táskáját nyilvános helyen, viszont illik például lesegíteni a kabátját.

9. Ha valakivel hosszasan szeretnénk elbeszélgetni, akkor azt egy személyes találkozás során illik megtenni, nem pedig telefonon. Feltéve persze, ha van rá lehetőségünk.

10. Illetlenség másokra mutogatni, és megbámulni őket nyilvános helyeken.

11. A férfiaknak a hölgyek bal oldalán kell sétálniuk. Mentességet élveznek ez alól a katonák, akiknek minden helyzetben készen kell állniuk a tisztelgésre.

12. Egy férfinak nem szabad megérintenie egy idegen hölgyet az engedélye nélkül. Természetesen ez alól kivételt képeznek a vészhelyzetek.

13. Ne használjunk túl sok parfümöt egyszerre, inkább hordjuk magunknál arra az estre, ha napközben úgy éreznénk, hogy fújnunk kell magunkra egy keveset.

14. Amikor hölgyek is tartózkodnak a társaságban, a férfiaknak illik megkérdezni őket, hogy rágyújthatnak-e egy cigerettára a jelenlétükben.

15. Legyen akármilyen magasrangú is egy adott ember, akkor is neki kell köszönnie elsőként, amikor belép valahová.

16. Nyilvános helyeken nem illik fennhangon röhögcsélni.

17. Amikor a moziban vagy a színházban fel kell állítanunk más embereket, hogy a saját helyünkre mehessünk, úgy illik, hogy a férfi megy előre, és kéri meg az embereket, hogy álljanak fel egy pillanatra.

18. Illetlenség belelolvasni a családtagjaink, vagy a párunk üzeneteibe, ha nem kaptunk rá engedélyt.

19. Amikor egy férfi felajánlja a nő számára, hogy fizeti a számlát, akkor a hölgynek illik ezt elfogadni.

20. Mindig tiszteljük meg azzal az embertársainkat, hogy illedelmesen megköszönjük a dolgokat.
Share:

Népszerűek

Címkék

aktuális (791) érdekességek (931) fejtörő (59) megható (245) megrázó (62) recept (374) viccek (121)