3 trükkös fejtörő, amit csak az igazi logika mesterek képesek megoldani

A jó rejtvények javítják odafigyelési képességünket és a deduktív logikai gondolkodást. 


Első feladvány: 

Második feladvány:

Egy detektív érkezik egy étterembe, és észrevesz egy kissé részeg embert és egy pincérnőt, ahogy vitatkoznak.

– De ön rendelt sült húst is – mondja a pincérnő.

“Nem rendeltem semmilyen húst! Csak azért jöttem, hogy itt töltsek pár órát. Megpróbálok pénzt megtakarítani – kiáltja a vendég.

“Ön részeg , és nem emlékszik arra, mit rendelt 2 órával ezelőtt” – folytatja a bosszús pincérnő.

“De nagyon jól tudja, hogy nem rendelhette meg ezt az ételt – szakítja félbe őket a detektív, “Velem kell jönniük.”

Honnan tudta a nyomozó, hogy a pincérnő rá akarta szedni a vendéget?
Harmadik feladvány:“Éppen megérkeztem ebbe a városba és sétáltam, amikor egy fegyveres férfi elém állt, és ellopta az órámat!” – mondja egy turista a rendőrőrsön: “Bajuszos volt, kék nadrágja volt…”

“Nem kell folytatnia,” mondja a rendőr, “mi már tudjuk – biztonsági kamerák vannak mindenütt. Vessen egy pillantást a képre.”

“Azt hiszem, a rabló egyike az öt csaló testvérnek: Lou, Lo, La, Lee vagy Liu” – mondja a rendőr. – Már idehoztuk őket. Vessen egy pillantást rájuk, és tudassa velünk, ki a rabló.
Válaszok:


1. A pincér. Egy balkezesnek könnyebb a tálcát a jobb kezében tartani, és a bal kézzel az ételeket és italokat felszolgálni. Így a bal kezük dolgozik, a jobb pedig pihen.

2. Egy óra a falon azt mutatja, hogy 6 óra 15 perc van. A bárpult feletti bejelentés szerint a főételeket 15 óráig szolgálják fel. Tehát az a férfi, aki “pár órát” töltött az étteremben, nem volt ott időben, hogy megrendelje a főételt.

3. Liu a bűnös. Lou kalapját (nem egyenes) csíkok díszítik. Lo nem tudott fegyvert tartani a kampó miatt. La bajusza lefele kunkorodik. Lee keze be van gipszelve, így nem tudta ellopni az órát.
Share:

Népszerűek

Címkék

aktuális (816) érdekességek (940) fejtörő (59) megható (249) megrázó (62) recept (376) viccek (122)