Igazi hős: a miskolci buszsofőr megvédte azt az idős hölgyet, akire rabló támadt

Miskolc — Nem minden hős visel jelmezt, de egyenruhája még lehet. A miskolci buszsofőr, Kis Károly Zsolt jól megszokott útját járta a 21-es busz volánja mögött, amikor az út szélén figyelmes lett egy dulakodó férfira és bottal járó, idős áldozatára. Ha akkor nem lép közbe az egykori katona, ki tudja, hogyan végződött volna a szépkorú hölgy bevásárlása.

– A buszból már láttam, hogy a fiatal kirabolni készült az idős nőt. Hiába dudáltam, nem érdekelte, lökdöste a nénit – emlékezett vissza a Blikknek Károly, aki a busszal gyorsan keresztbe állt az úttesten, majd kipattant a fülkéből. – Tudtam, hogy a fedélzeti kamera rögzíti a történteket, többek között ezért is álltam meg így, hogy látszódjanak a felvételek. Odarohantam és nagy lendülettel odébb taszajtottam a fiút, akkor már észrevette, hogy itt nem fog sikerülni a rablás.

 Károly keresztbe állt az úton, hogy a busz kamerája rögzítse, ahogy a férfi rángatja a nénit, és ő közbelép
Károly keresztbe állt az úton, hogy a busz kamerája rögzítse, ahogy a férfi rángatja a nénit, és ő közbelép.

A magabiztos fellépés olyannyira kizökkentette a támadót, hogy hosszú másodpercekig farkasszemet nézett a hősies sofőrrel, majd eltűnt a bokrok között. Akkor még nem tudhatta, hogy olcsón megúszta a találkozást: az egykori honvéd 2004-ben Irakban is szolgált, ennél jóval keményebb helyzeteket is átélt. Családot szeretett volna, ezért állt át sofőrnek – nem gondolta, hogy itt is lesznek izgalmas pillanatok. Károly azt mondja, nem tervezte megleckéztetni a támadót, csupán az érdekelte, hogy megvédje az idős hölgyet.

– Feltessékeltem a buszra, egy megállót utazott velem, majd leszállt. Hiába kérdeztem, hogy hívjak-e mentőt, szenvedett-e bármilyen sérülést, azt mondta, nincs baj. Mindenesetre remélem, hogy jól van – mondta Károly. – Csak tettem a dolgom, nem először fordult már elő ilyen. Ha több támadó van, akkor is közbelépek!

Az újdiósgyőri lakosok nemcsak a hős sofőrnek köszönhetően aludhatnak nyugodtan, de azért is, mert a botcsinálta rablót azóta a rendőrök elfogták. Még aznap bevitték, és letartóztatását kérték.
Share:

Népszerűek

Címkék

aktuális (741) érdekességek (886) fejtörő (52) megható (231) megrázó (59) recept (369) viccek (120)