-

El sem tudod képzelni, hogy néz ki a kis keskeny ház belülről! Ámulatba ejtő!

Ezt a rendkívüli építészeti projektet a japán Mizuishi Architects Atelier tervezte. Lehet, hogy első ránézésre nem tűnik nagy számnak, de várj, amíg megnézheted belülről is. Álmomban sem gondoltam volna, hogy egy ilyen kicsinek tűnő ház, valójában mennyire tágas tud lenni.

Szinte az az érzése támad az embernek, hogy azonnal akar magának egy sajátot.

Az aprócska otthonok néha mobilak, így egyik helyszínről a másikra lehet áthelyezni őket. De úgy is dönthet az ember, ahogyan azt ez az építész is tette, hogy egy helyben hagyja, például a folyóparton.

Ez a kicsi, mindössze 55 négyzetméteres ház egy kis, háromszögletű területre épült, ahonnan nagyon szép kilátás nyílik a folyóra.

Amikor először megláttam ezt a házat, arra gondoltam, amire valószínűleg te is, hogy “Azta, milyen keskeny és kicsi!” Azonban kiderült, hogy ez a ház szuper funkcionális és tágas belsővel rendelkezik. Ki gondolta, hogy a tervezők és az építészek valójában álruhás varázslók?

Az apró, háromszög alakú épület, amelyen a ház épült, úgy tűnt, nem sok helyet nyújt egy megfelelő élettérhez.

Nem is gondolnád, hogy mi minden elfér ebben a keskeny épületben…
Forrás Népszerűek

Címkék

aktuális (1989) elgondolkodtató (137) érdekességek (1200) fejtörő (73) megható (276) megrázó (67) recept (439) viccek (135)

Translate