Így készíts házi majonézt fillérekből. Sokkal jobb mint a bolti! Íme a titok, amit szinte minden háziasszony rosszul csinál!

A házi majonéz, tudjuk sokkal egészségesebb, mint a bolti. Éppen ezért, ha tehetjük, ne vásároljunk boltit, készítsünk házit. A majonéz készítést egyszer kell megtanulni, semmi ördöngösség nincs benne.

Ha egy pár szabályt betartunk, utána többé sosem lesz gondunk vele. És valóban, mint minden másból is jobb, ha házit, és nem boltit fogyasztunk.


Néhány szabályt, ha betartunk, sokkal hamarabb elkészül a majonézünk!


- a fakanál helyett inkább botmixerrel készítsük, így sokkal sikeresebb lehet a majonézünk


- miután előkészítettük a terepet, válasszuk külön a tojások sárgáját a fehérjétől. Csak a sárgára lesz szükségünk. Annyi sárgát használjunk, amennyi majonézet szeretnénk készíteni. Ez nagyjából meghatározza a majonéz mennyiségét. Minden sárgához szükségünk lesz egy evőkanál ecetre is. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd kezdjük el turmixolni, és közben fokozatosan adagoljuk hozzá az olajat.


- az olaj, és a tojás azonos, vagy hűtőhőmérsékletű kell legyen


- egy tojássárgához kb. 125 ml olajat kell használnunk. Eszerint számoljuk ki az olaj mennyiségét több tojásra is.


- ha növelni szeretnénk a majonéz mennyiségét, adjunk hozzá egy habbá vért tojásfehérjét, és egy pár csepp citromlevet is


- ha szója vagy kukoricaolajjal készítjük a majonézt, akkor akár egy hétig is eláll a hűtőszekrényben


- a majonéz akkor fut össze, ha az olajat túl gyorsan, vagy túl nagy mennyiségben adjuk hozz egyszerre


Ha összefutott a majonéz:


1.Adj hozzá két evőkanál felforralt vizet, és jól keverd össze.

2. Keverd 2 percig egyfolytában a majonézet. Abban az esetben, ha így sem áll össze, tegyél egy tojássárgát egy tiszta edénybe.

3.Az összefutott majonézt add apránként a sárgához. Ne siess, csak lassan.

4.Addig keverd a majonézt, míg eléred a kívánt minőséget. Ha az elején egy kevés mustárt adsz a tojássárgához, akkor elkerülheted, hogy összefusson.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (1689) elgondolkodtató (111) érdekességek (1113) fejtörő (69) megható (268) megrázó (67) recept (417) viccek (134)

Translate