Az anyósom minden helyiségben tart egy-egy szappant. Először igencsak furcsán néztem rá emiatt, aztán elmondta, miért csinálja

Ahogy telt az idő, legtöbben a tisztálkodásra használt jól bevált szappanokat leváltották a folyékony tusfürdőkre, habár a szappanok sem tűntek még el a drogériák polcairól. Mindamellett, ha máshol nem is, a nagyi fürdőszobájában biztosan találkozhatsz néhány darabbal.

Azt azonban jó tudni, hogy a szappanokat sokkal több célra felhasználhatjuk, mint csupán tisztálkodásra. Házon belül és házon kívül is hasznát lehet venni. Ha még nem hallottál róla, akkor ideje tovább olvasni.


Rovarcsípés


Megcsípett valami, piros és meg is duzzadt? Nedvesítsd be egy kicsit a szappant és dörzsöld meg vele az érintett területet. Hamarosan enyhülni fog.


Nyikorgás ellen


Nyikorog az ajtó, fiók vagy éppen a padló. Ha a szappannal bedörzsölöd az érintett részt és figyelmesen hallgatózol, észre fogod venni, hogy elmúlik.


Pára ellen


Ki nem állhatod, amikor bepárásodik a szemüveged? Dörzsöld meg kevés szappannal a lencséket, majd töröld le alaposan egy tiszta ruhával. Ezt a módszert a fürdőszoba tükrön is alkalmazhatod.


Cipzár gond


Ha beragad a cipzárad, akkor dörzsöld be a futásánál kevés szappannal. Utána majd könnyen el tudod húzni.
Szagok elleni harc


Ahelyett, hogy drága illatosítókat helyeznél el a ruhásszekrényben vagy a bőröndben, tegyél bele egy szappant valamilyen átszellőző anyagba csomagolva és helyezd a holmid közé.


Szennyes ruha előkezelés


Ha van egy makacs folt a ruhán, amit mosás előtt ki kellene dörzsölni, akkor a szappannal bedörzsölés is tökéletes megoldás.


Kertészkedés


Elűzheted a rovarokat, rágcsálókat, de még a szarvasokat is, ha feldarabolsz néhány szappant és elhelyezd a kertedben fákra téve vagy ágyásokra szórva.


Cipő betörés


Makacsosodik a bőr? Dörzsölj szappant arra a részre a cipőn, ahol a kikezdené a bőrödet.


Barkácsolás, kézimunka


Mielőtt beütnél egy szöget, szúrd bele egy szappanba, így megkenve könnyebb lesz vele dolgozni. Ezt akár egy tűvel is megteheted, mielőtt varrnál.


Anyag jelölés


Ha varrsz, akkor jelölő vagy kréta helyett szappant is használhatsz.


ForrásShare:
 
loading...

Népszerűek

Címkék

aktuális (1586) elgondolkodtató (100) érdekességek (1103) fejtörő (67) megható (265) megrázó (67) recept (404) viccek (133)