-

Szörnyű időt ígérnek karácsonyra! Jobb, ha felkészülünk!

Úgy tűnik, az idei december időjárásában már nem jön változás, marad a köd és a pára, havazás csak elvétve a hegyekben lesz. Biztos, hogy karácsonykor sem a hópelyheket bámuljuk majd az ablakból.

Ma (is) borult, párás, néhol tartósan ködös időre számíthatunk a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint, de a keleti tájakon délután fel-felszakadozhat a ködfelhőzet. Szitálás, gyenge eső szórványosan előfordulhat. Az északkeleti szél mérsékelt marad, reggel -2 és +4, délután +3 és +8°C között alakul a hőmérséklet. A vasárnap és a jövő hét az alábbiak szerint alakul:

Vasárnap eleinte erősen felhős, vagy borult lesz az ég, majd északnyugat felől – főleg az északi országrészben – csökken a felhőzet. A Tiszántúlon elszórtan lehet kisebb eső, szitálás. Az északnyugati szél megélénkül, a hőmérséklet délután 4 és 9 fok között alakul.Hétfőn a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten változóan felhős idő valószínű, pár órás napsütéssel. Az ország nagyobbik, középső részén ugyanakkor egész nap párás, rétegfelhős, szürke idő ígérkezik. +6 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Kedden és szerdán erősen felhős, vagy borult, párás, néhol tartósan ködös időre számíthatunk. Szitálás, ködszitálás többfelé kialakulhat. Reggelente 0, délutánonként +5 fok körül várható a hőmérséklet.

Csütörtökön és pénteken erősen felhős, párás időre van kilátás a továbbiakban is. Szitálás, éjszaka ónos szitálás teheti csúszóssá az utakat. 2 és 7 fok között alakulnak a maximumok.

A rossz hír, hogy az Időkép.hu 30 napos előrejelzése szerint idén végig megmarad a most tapasztalt ködös, párás, borult idő, és a csapadék kizárólag eső formájában érkezik – például karácsonykor is.


A legmagasabb nappali hőmérséklet az év hátralévő napjain végig 5-7 fok között marad, és komolyabb éjszakai fagyra csak szilveszter környékén kell majd számítani. Néha-néha azért láthatjuk majd a Napot, de havazásra semmi esély idén.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (2294) elgondolkodtató (154) érdekességek (1243) fejtörő (74) megható (281) megrázó (68) recept (461) viccek (176)

Translate