-

Újabb szigorítások lépnek életbe – az eddigieknél is szigorúbb szabályok kezdődnek Ausztriában péntektől!

A budapesti Osztrák Nagykövetség honlapján jelentek meg az új szabályok.

2021. január 15. 00:00 órától ismét változik az osztrák-magyar határon a belépés rendje.

A karácsony előtt bevezetett egészségügyi szabályokat most egy újabb szigorító intézkedéssel egészítették ki, melynek értelmében az Ausztriába való beutazás előtt mindenki számára kötelező lesz az elektronikus regisztráció.

A követség azt írja honlapján, hogy a regisztrációhoz szükséges linket a rendelet hatálybalépése után teszik közzé.

A tájékoztató szerint a rendelet nem vonatkozik az ingázókra, az orvosi kezelés céljából beutazókra, átutazókra vagy azon személyekre, akik családi körben előre nem látható, halaszthatatlan, különösen méltányolandó okból utaznak be.

Ezzel szemben a családi körben tervezhető események esetén nem lehet kivételt tenni a karanténkötelezettség alól – írják.


Nyilatkozni kell a karantén vállalásáról


A decemberben kihirdetett, továbbra is érvényben maradó egészségügyi szabályok szerint az Ausztriába való beutazás során minden beutazónak – beleértve a tizedik életévüket be nem töltött gyermekeket is – kötelező a tíznapos karantén, ami csak akkor rövidíthető le, ha valakinek az ötödik napon a SARS-CoV-2 molekulárbiológiai vagy a SARS-CoV-2 antigén tesztje negatív. A teszt költségeit az érintett személy viseli – tájékoztatnak a nagykövetség honlapján.


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (1989) elgondolkodtató (137) érdekességek (1200) fejtörő (73) megható (276) megrázó (67) recept (439) viccek (135)

Translate