-

Kiderült: ilyen mellékhatásai lehetnek a kínai vakcinánakAz elmúlt időszakban több országban is tömegesen kezdték az embereket oltani a kínai vakcinával, amelynek következtében immár kézzelfogható tapasztalatokkal is rendelkeznek az illetékesek a mellékhatásokat illetően.

A Sinopharm terméke lehet a leggyorsabban elérhető vakcina, a kínaiak által fejlesztett oltóanyaggal pedig néhány országban már meg is kezdték az emberek tömeges oltását. Ezek alapján például a január 3-án Egyiptomban engedélyt kapó vakcinával kapcsolatban az alábbi mellékhatásokat tapasztalták:

Fájdalom, bőrpír, merevség és viszketés az oltás területén; a testhőmérséklet emelkedése, fejfájás; fáradtság, hányinger és hányás; hasmenés, köhögés és allergiás reakciók; izomfájdalom; ízületi fájdalom és letargia; izomgörcsök.

A 24.hu cikkében írt összegzésből jól látható ezen melléhatásoknak a sokasága, ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy egy közönséges védőoltás is nagyjából ezekkel az utólagos tünetekkel operál. Fontos még megjegyezni, hogy ezek a tünetek nem igényelnek külön kezelést, maguktól elmúlnak.

A Sinopharm által előállított védőoltással kapcsolatban egyébként az egyik legnagyobb stratégiai válaszutat nem is az alkalmazás kérdése, hanem az adja, mihez kezdjenek vele 60 év felettiek esetében. Ez ugyanis meglehetősen ismeretlen terület az egészségügyi szakemberek előtt, akik a dolgok jelenlegi állása szerint az előbbi említett korosztálynál egyelőre nem alkalmazzák a Kínában előállított ellenszert.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (1873) elgondolkodtató (122) érdekességek (1164) fejtörő (72) megható (273) megrázó (67) recept (426) viccek (134)

Translate