-

Meg van az eredmény – WHO bejelentése a kínai vakcinárólDobson Szabolcs, gyógyszerész-engedélyezési szakértő, a Pécsi Tudományegyetem címzetes egyetemi docense osztotta meg Facebookon az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb kutatási eredményeit , miszerint a Sinopharm oltóanyaga 18-59 éves kor között hatásos, ám a 60 év felettieknél és a a társbetegségekben szenvedőknél nem volt elég alapos vizsgálat a mellékhatásokkal és a hatékonysággal kapcsolatban.

Dobson posztjában emlékeztet az AstraZenecával kapcsolatos vesszőfutásra, ami szerinte a tudományos térből a politikaiba került át, így lehetséges, hogy az ajánlások ellenére nem várják meg a 12 hetet a két oltás közt, vagy akár a második dózisnál Pfizert alkalmaznak helyette egyes európai országokban, figyelmen kívül hagyva az Európai Gyógyszerügynökség ajánlását.

Közben a portfolio.hu arra a következtetésre jutott a Sinopharm-jelentéssel kapcsolatban, hogy még vizsgálni kellene, pontosan mennyi antitestet termel az immunrendszer az oltóanyag hatására.

Szerintük a meglévő dokumentáció alapján az idősebb korosztálynál alacsonyabb az antitestek szintje.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2505) elgondolkodtató (160) érdekességek (1254) fejtörő (74) megható (283) megrázó (69) recept (466) viccek (300)

Translate