-

FIGYELEM! Ilyen egészségügyi hatással van a szervezetedre a muskátli ha te is tartasz belőle otthon!Gyakorlatilag szinte minden házban megtalálható egy bizonyos növény: a muskátli. Ez a virág nyugodt és kellemes légkört teremt.

Kiderült, hogy a muskátli körül az emberek kiegyensúlyozottabbak és barátságosabbak. Most mutatunk 10 okot, amiért megérdemli ez a virág, hogy az ablakpárkányon helyet kapjon.


Íme a muskátli hasznos tulajdonságai:


1:


A muskátli aromája enyhíti a depressziót, és erősíti az idegrendszert.


2:


A virág bevonzza az erős családi életet és a kapcsolatokat. A piros muskátli a szeretteink, a gondoskodás és a szeretet jelképe.


3:


A muskátli levelei tartalmaznak illóolajat. Egyszerűen dörzsölje ujját a levelekhez, és megbizonyosodhat róla. Különösen nagy mennyiségű illóolaj választódik ki a nyár folyamán, amikor a virágot napfény éri.


4:


A lepkék, a legyek és egyéb rovarok utálják a muskátli levelét. Ha valamit meg szeretne védeni, akkor azt dörzsölje be a muskátli levelével.


5:


Gyógyír lehet izomfájdalomra vagy fejfájás kezelésére. Ez a virág tisztítja a levegőt, és megöli a patogén baktériumokat.  Ha 10 percre magad felé fordítod a virágot, már akkor felvidít reggel.


A tiszta levegő érdekében használhatunk geránium olajat, amely kapható a gyógyszertárakban. Elegendő hozzá 3-4 csepp.


6:


A geránium olaj szabályozza a hormonok anyagcseréjét. Afrodiziákumként is használható, csak adjon 5  csepp olajat az aromalámpához, és kezdődhet is a romantikus vacsora.


7:


A muskátli nagyon hatékony azok számára, akiknek problémájuk van az idegrendszerrel, magas vérnyomással, álmatlansággal, szívbetegséggel, gyomor vagy bélbetegségekkel. Pozitívan hat a máj vagy epehólyag problémákra is. A muskátli levelét lehet alkalmazni a fájdalom csökkentésére, és a középfül-gyulladásra.


8:


A hagyományos orvoslásban használják a muskátli levelét fogfájás csökkentésére. Csak dörzsölje a muskátli levelét az érintett helyre, és a fájdalom megszűnik.


9:


A felaprított muskátli levele borogatásként a csuklóra helyezve csökkenti a magas vérnyomást.


10:


Úgy vélik a muskátli puszta jelenléte a házban megakadályozza a rákot.

Népszerűek

Címkék

aktuális (1899) elgondolkodtató (122) érdekességek (1177) fejtörő (72) megható (274) megrázó (67) recept (435) viccek (134)

Translate