-

Kiadták a riasztást – Hatalmas jégeső tart felénk, viharlánc vonul át az országonSokfelé szűrhetik meg fátyol- és gomolyfelhők a napsütést ma, napközben egy-egy zápor az északi tájakon alakulhat ki, majd késő este intenzívebb záporokkal, zivatarokkal érkezik egy hidegfront északnyugatra, nyugatra – olvasható az Időkép előrejelzésében.


Hozzáteszik: nyugaton, északnyugaton élénk lehet a délies szél. Napközben 27 és 33 fok közé melegszik a levegő.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében olvasható, hogy zivatar miatt Győr-Moson-Sopron megyére és Vas megyére adtak ki figyelmeztetést. Mint írják, Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.


Hétfő reggelig a Dunántúlon és északon várható több helyen zápor, zivatar, az Országos Meteorológiai Szolgálat aznap az ország egész területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar miatt. Elsődleges veszélyforrást aznap is a villámlás jelenti, emellett szélre és jégesőre is számíthatunk.


Az Időkép hétfői előrejelzésében olvasható, hogy hétfőn a kelet felé vonuló front napközben a középső, késő délután, este a keleti tájakon okozhat újabb záporokat, zivatarokat. Eközben a Dunántúlon felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap. Többfelé megélénkül az északnyugati szél, zivatarok környezetében erős, viharos lökések lehetnek. A front előtt keleten, délkeleten még 28–34 fok lehet, máshol már csak 21–27 fok valószínű.


Kedden és szerdán a változóan felhős idő mellett szórványos záporok, néhol zivatarok alakulhatnak ki. Az élénk északi-északnyugati szél északon, északnyugaton többfelé megerősödik. Kedden 22–28, szerdán 19–26 fokot mutathatnak a hőmérők.


Csütörtökön napos időre van kilátás, majd a délutáni órákban észak felől növekedni kezd a felhőzet, este észak felől többfelé eleredhet az eső. Az élénk nyugati szelet északon erős lökések kísérhetik. Délután 22–28 fokot mérhetünk.


Forrás

Népszerűek

Címkék

aktuális (2294) elgondolkodtató (154) érdekességek (1243) fejtörő (74) megható (281) megrázó (68) recept (461) viccek (176)

Translate