Kiadták a riasztást – Hatalmas jégeső tart felénk, viharlánc vonul át az országonSokfelé szűrhetik meg fátyol- és gomolyfelhők a napsütést ma, napközben egy-egy zápor az északi tájakon alakulhat ki, majd késő este intenzívebb záporokkal, zivatarokkal érkezik egy hidegfront északnyugatra, nyugatra – olvasható az Időkép előrejelzésében.


Hozzáteszik: nyugaton, északnyugaton élénk lehet a délies szél. Napközben 27 és 33 fok közé melegszik a levegő.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében olvasható, hogy zivatar miatt Győr-Moson-Sopron megyére és Vas megyére adtak ki figyelmeztetést. Mint írják, Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.


Hétfő reggelig a Dunántúlon és északon várható több helyen zápor, zivatar, az Országos Meteorológiai Szolgálat aznap az ország egész területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar miatt. Elsődleges veszélyforrást aznap is a villámlás jelenti, emellett szélre és jégesőre is számíthatunk.


Az Időkép hétfői előrejelzésében olvasható, hogy hétfőn a kelet felé vonuló front napközben a középső, késő délután, este a keleti tájakon okozhat újabb záporokat, zivatarokat. Eközben a Dunántúlon felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap. Többfelé megélénkül az északnyugati szél, zivatarok környezetében erős, viharos lökések lehetnek. A front előtt keleten, délkeleten még 28–34 fok lehet, máshol már csak 21–27 fok valószínű.


Kedden és szerdán a változóan felhős idő mellett szórványos záporok, néhol zivatarok alakulhatnak ki. Az élénk északi-északnyugati szél északon, északnyugaton többfelé megerősödik. Kedden 22–28, szerdán 19–26 fokot mutathatnak a hőmérők.


Csütörtökön napos időre van kilátás, majd a délutáni órákban észak felől növekedni kezd a felhőzet, este észak felől többfelé eleredhet az eső. Az élénk nyugati szelet északon erős lökések kísérhetik. Délután 22–28 fokot mérhetünk.


Forrás

Share:
loading...
 

Népszerűek

Címkék

aktuális (1048) elgondolkodtató (31) érdekességek (1020) fejtörő (63) megható (263) megrázó (67) recept (388) viccek (126)