-

Kevesen tudják de ezek a cukorbetegség első jelei
A cukorbetegség, főleg a 2-es típusú cukorbetegség a világon az egyik legelterjedtebb betegség, mégis kevesen tudják, hogyan, és mitől alakul ki.

A 2-es típusú cukorbetegek vércukorszintje magasabb a normálisnál, és ezt hiperglikémiának nevezzük. Mi okozhatja a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását?

Több kiváltó oka lehet, de többek közt a túlsúlyosság, az inaktív életmód, öröklött hajlam, a policisztás ovárium szindróma, és a terhességi cukorbetegség is.

Az 1-es típusú cukorbetegség esetében a szervezet nem termel elegendő inzulint, a 2-es típusú cukorbetegség esetében pedig a szervezet nem használja fel azt megfelelően.

A nagy mennyiségű cukorbevitel esetében a hasnyálmirigy túl sok inzulint termel, de mivel ezt nem bírja sokáig, egyszerűen leállítja az inzulintermelődést. Megemelkedik a vércukorszint, és ezt nevezik inzulinrezisztenciának.

Kiválthatja a túlzásba vitt cukorfogyasztás, de a rossz minőségű, gyors felszívódású szénhidrátok túlzott fogyasztása is. Közrejátszik a mozgásszegény életmód, a genetika, de a várandósság is. Ha a családban volt már cukorbeteg, akkor nagyobb az esélye a cukorbetegség kialakulásának, de megfelelő életmóddal a kockázatok minimálisra csökkenthetőek.

Nem csak a túlsúlyosak veszélyeztettek, a 2-es típusú cukorbetegség bárkinél kialakulhat, aki túl sok cukros, és gyors felszívódású szénhidrátban gazdag élelmiszert fogyaszt. Vigyázzunk egészségünkre!

Népszerűek

Címkék

aktuális (2428) elgondolkodtató (159) érdekességek (1249) fejtörő (74) megható (283) megrázó (68) recept (465) viccek (254)

Translate