-

A tanárai azt mondták, szellemileg alkalmatlan az iskolára, de az édesanyja ezt nem fogadta el és EZT tette...

Egyszer egy kisfiú egy a tanára által írt levéllel tért haza az iskolából. Az édesanyja amikor elolvasta a levelet sírni kezdett, majd felolvasta a levelet a fiának: “Az ön fia egy zseni, a mi iskolánk kicsi, nincsenek olyan tanáraink akik még taníthatnának valamit neki. Kérem tanítsa ön otthon a fiát, vagy keressen neki egy fejlettebb iskolát.”

Sok év telt el a fiú édesanyjának halála óta, egyszer a fiú hazatért és átnézte az édesanyja féltve őrzött, régi iratait. Akkor megtalálta a levelet is amit iskoláskorában írt a tanára az édesanyjának. A levélben ez állt: “Az ön fia retardált! Nem vállaljuk a taníttatását a mi iskolánkban a többi gyerekkel együtt. Azt tanácsoljuk, tanítsa ön otthon a fiát!”

A fiú Thomas Edison volt, akit úgy ismertek “A Menlo Parki mágus”, ő találta fel az izzót, illetve még számtalan felfedezése volt. Akkor ő már egy híres üzletember volt és a század leghíresebb feltalálója is egyben. Edison az eredeti levél elolvasása után sírt egy darabig aztán a következőket írta a naplójába: “Thomas Alva Edison egy szellemileg retardált gyerek volt. Az anyja hősiességének köszönhetően a század egyik legismertebb feltalálója lett.”

Becsüld meg az édesanyád, mert ő az egyetlen aki úgy szeret amilyen vagy. Az anya az a személy aki hisz benned még akkor is amikor a világ hátat fordít neked.

Nem tudni, hogy a történet valós, vagy csak legenda, de arra rávilágít, milyen fontos az édesanya bátorítása!


ForrásNépszerűek

Címkék

aktuális (1989) elgondolkodtató (137) érdekességek (1200) fejtörő (73) megható (276) megrázó (67) recept (439) viccek (135)

Translate