Amiről senki nem tud: eddig érvényes a védettségi igazolvány


 

A Telex szerette volna megtudni, van-e lehetőség a védettségi igazolvány meghosszabbítására, ha például valakinek, aki már átesett a fertőzésen, még igazoltan magas az ellenanyagszintje. Az egyik információs számon azonban azt közölték:

a lejárt határidejű védettségi igazolvány nem hosszabbítható meg.


Mára már több millió magyar kapta meg a védettségi igazolványát, vagy azt követően, hogy megkapta a koronavírus elleni vakcinát, vagy azért, mert átesett a fertőzésen.

Azok, akiket beoltottak, olyan igazolványt kapnak, amelynek nincs érvényességi ideje, míg a fertőzésen átesetettek 4 vagy 6 hónapos határidővel rendelkező kártyát kapnak, attól függően, igazoltan megfertőződtek vagy ellenanyag-vizsgálat bizonyítja, hogy átestek a fertőzésen.

A fertőzésen átesettek közül sokaknak hamarosan lejárhat a kártya érvényessége, és sokan közülük az azóta eltelt időben még nem kaptak oltást – ha egyáltalán regisztráltak.

A lap megjegyzi, hogy azok, akik korábban igazolt fertőzöttek voltak, az igazolvány lejártát követően kifizethetnek 11 ezer forintot az ellenanyag-vizsgálatra, majd háromezer forintért kérhetnek új védettségi igazolványt.


Forrás

Share:

Népszerűek

Címkék

aktuális (816) érdekességek (940) fejtörő (59) megható (249) megrázó (62) recept (376) viccek (122)